21/07/2022 21/07/2022 Ο Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’, μετέβη, παρέστη και μίλησε χθες στο Πολιτιστικό Κέντρο Γυθείου στη Σύσκεψη – Συζήτηση εργασίας με θέμα: «Αειφόρος Ανάπτυξη του Δήμου Ανατολικής Μάνης με την Δημιουργία Νέων Τουριστικών Πόρων και Προιόντων μέσω Ανάλυσης, Τεκμηρίωσης, Μοντελοποίησης, Διαχείρισης και Διατήρησης Πολιτισμικού Αποθέματος με χρήση Εφαρμογών και Τεχνολογιών της Πληροφορικής». Στον λόγο του...
21 Ιουλίου, 2022 - 13:28
Τελευταία ενημέρωση: 21/07/2022 - 12:12

Ο Μητροπολίτης Μάνης σε σύσκεψη για την αειφόρο ανάπτυξη του Δήμου Μάνης

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Μάνης σε σύσκεψη για την αειφόρο ανάπτυξη του Δήμου Μάνης

Ο Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’, μετέβη, παρέστη και μίλησε χθες στο Πολιτιστικό Κέντρο Γυθείου στη Σύσκεψη – Συζήτηση εργασίας με θέμα: «Αειφόρος Ανάπτυξη του Δήμου Ανατολικής Μάνης με την Δημιουργία Νέων Τουριστικών Πόρων και Προιόντων μέσω Ανάλυσης, Τεκμηρίωσης, Μοντελοποίησης, Διαχείρισης και Διατήρησης Πολιτισμικού Αποθέματος με χρήση Εφαρμογών και Τεχνολογιών της Πληροφορικής».

Στον λόγο του ο Σεβασμιώτατος μίλησε για την αξία και σπουδαιότητα του “σκέπτομαι, συσκέπτομαι και συμπράττω”.

Ειδικότερα, ανεφέρθη στην ίδρυση και τη λειτουργία μιάς Σχολής με αντικείμενο την σπουδή και συντήρηση των μνημείων πολιτισμού και δη των βυζαντινών και μεταβυζαντινών Ι. Μονών και Ναών ως και άλλων κτισμάτων (πύργων, οικισμών κλπ) ή της λειτουργίας μιάς Επαγγελματικής Σχολής φέροντας ως παράδειγμα την Μελισσοκομία και κατέληξε υπογραμμίζοντας την σημασία της εξειδίκευσης.

Την κύρια Εισήγηση είχε η Ομότιμος Καθηγήτρια του ΕΜΠ κα Αντωνία Μοροπούλου.

Παρέστησαν ο Δήμαρχος Αν. Μάνης κ. Ανδρεάκος, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Τζινιέρης, ο Βουλευτής κ. Αραχωβίτης, ο Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών κ. Ξιφαράς, ο Πρόεδρος Τεχνικού Επιμελητηρίου κ. Στασινός, εκπρόσωποι από την Εφορία Αρχαιοτήτων Λακωνίας και του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κα.

Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων