26/03/2022 26/03/2022 Την Παρασκευή 25.3.2022, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’ μετέβη στον Ι.Ναό Αγίου Νικολάου Γυθείου και μετά τον Εσπερινό της αποδόσεως της εορτής του Ευαγγελισμού έψαλε την Γ’ Στάση των Χαιρετισμών της Παναγίας. Το κήρυγμά του είχε ως περιεχόμενο την ερμηνεία του στίχου: «Ξένον τόκον ἰδόντες, ξενωθῶμεν τοῦ κόσμου, τὸν νοῦν εἰς οὐρανὸν μεταθέντες·»....
26 Μαρτίου, 2022 - 19:40
Τελευταία ενημέρωση: 26/03/2022 - 19:13

Ο Μητροπολίτης Μάνης στη Γ’ Στάση των Χαιρετισμών

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Μάνης στη Γ’ Στάση των Χαιρετισμών

Την Παρασκευή 25.3.2022, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’ μετέβη στον Ι.Ναό Αγίου Νικολάου Γυθείου και μετά τον Εσπερινό της αποδόσεως της εορτής του Ευαγγελισμού έψαλε την Γ’ Στάση των Χαιρετισμών της Παναγίας.

Το κήρυγμά του είχε ως περιεχόμενο την ερμηνεία του στίχου: «Ξένον τόκον ἰδόντες, ξενωθῶμεν τοῦ κόσμου, τὸν νοῦν εἰς οὐρανὸν μεταθέντες·». Συμπερασματικά ο Σεβ. είπε: «Ο Χριστός μας δεν είναι μύθος. Είναι ιστορικό πρόσωπο με την ενανθρώπησή Του εν Πνεύματος Αγίου και Μαρίας της Παρθένου. Γι’ αυτό και ο στίχος, μας προτρέπει «ξενωθῶμεν τοῦ κόσμου» δηλαδή, να φύγουμε από την αμαρτία του κόσμου και να μεταθέσουμε το φρόνημα μας στον ουρανό, που σημαίνει να πρυτανεύσουν τα πνευματικά έναντι των γήϊνων».

Ο εφημέριος του Ναού πρωτοπρ. π. Παναγιώτης Αρφάνης τα είχε όλα τακτοποιήσει ιεροπρεπώς.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων