29/12/2023 29/12/2023 Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία του Επισμηναγού (Ι) Επαμεινώνδα Κωστέα υπό τον Μητροπολίτη Μάνης κ. Χρυσόστομο, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μεγάλης Μαντίνειας, Ανάμεσα στην οικογένεια, τους συγγενείς, τους φίλους, και συναδέλφους του, πλήθος κόσμου κατέφτασε στον Ιερό Ναό για να αποχαιρετήσει τον αδικοχαμένο πιλότο ο οποίος άφησε πίσω του δύο...
29 Δεκεμβρίου, 2023 - 12:07
Τελευταία ενημέρωση: 29/12/2023 - 14:30

Ο Μητροπολίτης Μάνης στην Εξόδιο Ακολουθία του Επισμηναγού Επαμεινώνδα Κωστέα 

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Μάνης στην Εξόδιο Ακολουθία του Επισμηναγού Επαμεινώνδα Κωστέα 

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία του Επισμηναγού (Ι) Επαμεινώνδα Κωστέα υπό τον Μητροπολίτη Μάνης κ. Χρυσόστομο, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μεγάλης Μαντίνειας,

Ανάμεσα στην οικογένεια, τους συγγενείς, τους φίλους, και συναδέλφους του, πλήθος κόσμου κατέφτασε στον Ιερό Ναό για να αποχαιρετήσει τον αδικοχαμένο πιλότο ο οποίος άφησε πίσω του δύο ανήλικα παιδιά και τη σύζυγό του που ήταν αυτόπτες μάρτυρες της τραγωδίας.

Σε κλίμα συγκίνησης η απόδοση τιμών στον πιλότο

Νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, παρέστη στην τελετή απόδοσης τιμών στον Επισμηναγό (Ι) Επαμεινώνδα Κωστέα, ο οποίος έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος, σύμφωνα με την ertnews. Η τελετή έγινε κατά την έπαρση της σημαίας σε μεσίστια θέση, λόγω του τριήμερου πένθους των Ενόπλων Δυνάμεων.

Την ώρα της έπαρσης της σημαίας (στις 7:30) και παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στρατιωτικοί και πολιτικό προσωπικό βγήκαν στα μπαλκόνια του ΥΕΘΑ για να αποτίσουν φόρο τιμής στον αδικοχαμένο 40χρονο πιλότο.

Παρέστησαν ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Ιωάννης Κεφαλογιάννης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ, καθώς και άλλα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Ένοπλων Δυνάμεων Παναγίας Παντάνασσας.

Απονομή ανώτατου βαθμού στον επισημηναγό με Προεδρικό Διάταγμα

Με Προεδρικό Διάταγμα που θα εκδοθεί, με πρόταση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νίκου Δένδια, κατόπιν εισήγησης του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και απόφασης του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ), απονέμεται ο βαθμός του Αντιπτεράρχου στον Επισμηναγό (Ι) Επαμεινώνδα Κωστέα (ΑΜ: 63824), ο οποίος απεβίωσε κατά την εκτέλεση υπηρεσίας που συνεπάγεται αυξημένο κίνδυνο.

Ο επισμηναγός Επαμεινώνδας Κωστέας, έχασε τη ζωή του κατά τη συντριβή, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, εκπαιδευτικού αεροπλάνου στην Καλαμάτα.

Ειδικότερα, ήταν 11.28 το πρωί της 27ης Δεκεμβρίου 2023, όταν το αεροσκάφος, τύπου Τ-2E Buckeye με χειριστή τον Επαμεινώνδα Κωστέα, κατέπεσε μισό ναυτικό μίλι βορειοδυτικά του αεροδρομίου της Καλαμάτας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, λίγο πριν καταπέσει το αεροπλάνο, κοντά στο χωριό Άρι, εξερράγη στον αέρα.

Πηγή: ertnews

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων