16/03/2023 16/03/2023 Στην Καρδαμύλη, στην κωμόπολη όπου οι οπλαρχηγοί – ήρωες Πετρόμπεης Μαυρομιχάλης, Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, Παναγιώτης Τρουπάκης, Παπαφλέσσας και Νικηταράς συμφώνησαν να πολεμήσουν κατά των Τούρκων και να παραδώσουν στις επόμενες γενιές μία ελεύθερη πατρίδα βρέθηκε χθες Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023 ο Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος. Ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την Επιμνημόσυνη Δέηση στο Ηρώο της Σημαίας και...
16 Μαρτίου, 2023 - 12:00
Τελευταία ενημέρωση: 16/03/2023 - 12:06

Ο Μητροπολίτης Μάνης στην Καρδαμύλη για τις εορταστικές εκδηλώσεις της 15ης Μαρτίου 1821

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Μάνης στην Καρδαμύλη για τις εορταστικές εκδηλώσεις της 15ης Μαρτίου 1821

Στην Καρδαμύλη, στην κωμόπολη όπου οι οπλαρχηγοί – ήρωες Πετρόμπεης Μαυρομιχάλης, Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, Παναγιώτης Τρουπάκης, Παπαφλέσσας και Νικηταράς συμφώνησαν να πολεμήσουν κατά των Τούρκων και να παραδώσουν στις επόμενες γενιές μία ελεύθερη πατρίδα βρέθηκε χθες Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023 ο Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος.

Ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την Επιμνημόσυνη Δέηση στο Ηρώο της Σημαίας και τέλεσε την Δοξολογία στον ιστορικό Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα.

Ευχήθηκε το σύνθημα των αγωνιστών «για του Χριστού την πίστη και της πατρίδος την ελευθερία» όλους να διδάσκει.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν, με την άφιξη στο Ηρώο της πλατείας της Καρδαμύλης της σημαίας των Μανιατών και των ιππέων και Καπεταναίων. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές του τόπου. 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων