01/03/2024 01/03/2024 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’, ως εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β’, μετέβη την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024 στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου στο Κολωνάκι Αθηνών και τέλεσε την Εξόδιο Ακολουθία του κεκοιμημένου Ευαγγέλου Παπαευαγγέλου. Ο αείμνηστος ιατρός – χειρουργός στο Νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός», των Αμπελοκήπων Αθηνών...
01 Μαρτίου, 2024 - 16:16
Τελευταία ενημέρωση: 01/03/2024 - 16:28

Ο Μητροπολίτης Μάνης τέλεσε την Εξόδιο Ακολουθία του χειρουργού Ευαγγέλου Παπαευαγγέλου

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Μάνης τέλεσε την Εξόδιο Ακολουθία του χειρουργού Ευαγγέλου Παπαευαγγέλου

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’, ως εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β’, μετέβη την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024 στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου στο Κολωνάκι Αθηνών και τέλεσε την Εξόδιο Ακολουθία του κεκοιμημένου Ευαγγέλου Παπαευαγγέλου.

Ο αείμνηστος ιατρός – χειρουργός στο Νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός», των Αμπελοκήπων Αθηνών ήταν γεννημένος το 1932 στη Λάρισα και ήταν από λευϊτική γενιά, αφού ο προπάππος και ο παππούς του ήταν ιερείς. Έκαμνε λαμπρές σπουδές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (ΗΠΑ). Στα φοιτητικά του χρόνια υπήρξε συνεργάτης σε ωραία ιεραποστολικά έργα με τους τότε φοιτητές και μετέπειτα Αρχιεπισκόπους πρ. Αμερικής Δημήτριο, Αθηνών Ιερώνυμο και άλλους Ιεράρχας. Είναι χαρακτηριστικό ότι σ’ όλη του τη ζωή, επαναλάμβανε και σιγοέψελνε τον ύμνο της Θ. Μεταλήψεως, που είχε μάθει ως φοιτητής: «Νοῦν, ψυχήν καί καρδίαν ἁγίασον, Σῶτερ καί τό σῶμα μου…».Υπήρξε πιστός χριστιανός με αγάπη στην Εκκλησία και στη προσφορά προς τον συνάνθρωπο. Συνδύασε άριστα θρησκεία και ιατρική επιστήμη και μάλιστα την «ιατρική της προσωπικότητας» στο χειρουργικό τραπέζι. Διακόνησε επί πολλές δεκαετίες με αφοσίωση τον κάθε ασθενή. Ευλογήθηκε από το Θεό να αποκτήσει με την εκλεκτή σύζυγό του Μαρία, 5 παιδιά και 10 εγγόνια. Ο ένας εκ των γαμπρών του, κ. Παναγιώτης Γκενάκος, τραπεζικός, έχει καταγωγή από την Δροσοπηγή Μάνης.

Αιωνία του η μνήμη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων