22/06/2021 22/06/2021 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’ μετέβη σήμερα 22 Ιουνίου 2021 στη Βέργα Αλμυρού Δυτικής Μάνης και παρέστη στις εκδηλώσεις της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας για τον εορτασμό της επετείου της ιστορικής και νικηφόρου μάχης της Βέργας, όπου αγωνίστηκαν Μανιάτες Λάκωνες και Μεσσήνιοι οπλαρχηγοί και έλαβε χώρα στις 22 Ιουνίου 1826 σε μια εξαιρετική περίοδο...
22 Ιουνίου, 2021 - 17:30
Τελευταία ενημέρωση: 22/06/2021 - 17:22

Ο Μητροπολίτης Μάνης τίμησε την Επέτειο της Μάχης της Βέργας

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Μάνης τίμησε την Επέτειο της Μάχης της Βέργας

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’ μετέβη σήμερα 22 Ιουνίου 2021 στη Βέργα Αλμυρού Δυτικής Μάνης και παρέστη στις εκδηλώσεις της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας για τον εορτασμό της επετείου της ιστορικής και νικηφόρου μάχης της Βέργας, όπου αγωνίστηκαν Μανιάτες Λάκωνες και Μεσσήνιοι οπλαρχηγοί και έλαβε χώρα στις 22 Ιουνίου 1826 σε μια εξαιρετική περίοδο της όλης Ελληνικής Επαναστάσεως.

Ο Σεβασμιώτατος προέστη της Δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αλμυρού και της Επιμνημοσύνου Δεήσεως στο Ηρώον των Πεσόντων.

Στον εορτασμό παρέστησαν οι Βουλευτές Μεσσηνίας κ. Χρυσομάλλης και Μαντάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Μεσσηνίας κ. Αναστασόπουλος, οι Δήμαρχοι Καλαμάτας κ. Βασιλόπουλος και Δυτ. Μάνης κ. Γιαννημάρας, η εκπρόσωπος του Δημάρχου Αν. Μάνης, Αντιδήμαρχος κα Δρακουλάκου, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι συλλόγων.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εξεφώνησε η κα Σταυρούλα Γρουσουζάκου, Διευθύντρια Δημ. Σχ. Βέργας.

Δείτε φωτογραφίες: 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων