07/03/2020 07/03/2020 Το απόγευμα της Παρασκευής 6 Μαρτίου 2020, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’ μετέβη στον Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο ιστορικό Σκουτάρι Αν. Μάνης και τέλεσε την Ιερή Ακολουθία των Α’ Χαιρετισμών της Παναγίας (Α’ στάση) πλαισιούμενος από τον αρχιμ. π. Ελευθέριο Μπαλάκο. Πλήθος πιστών παρευρέθη και προσευχήθηκε στην Παναγία. Ο Σεβ. Ποιμενάρχης...
07 Μαρτίου, 2020 - 22:55
Τελευταία ενημέρωση: 07/03/2020 - 22:45

Οι Α’ Χαιρετισμοί στο ιστορικό Σκουτάρι Αν. Μάνης

Διαδώστε:
Οι Α’ Χαιρετισμοί στο ιστορικό Σκουτάρι Αν. Μάνης

Το απόγευμα της Παρασκευής 6 Μαρτίου 2020, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’ μετέβη στον Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο ιστορικό Σκουτάρι Αν. Μάνης και τέλεσε την Ιερή Ακολουθία των Α’ Χαιρετισμών της Παναγίας (Α’ στάση) πλαισιούμενος από τον αρχιμ. π. Ελευθέριο Μπαλάκο.

Πλήθος πιστών παρευρέθη και προσευχήθηκε στην Παναγία.

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης στο κήρυγμα του ερμήνευσε το πρώτο τροπάριο του Α’ Οίκου των Χαιρετισμών το: «Ἄγγελος πρωτοστάτης, οὐρανόθεν ἐπέμφθη, εἰπεῖν τῇ Θεοτόκω τὸ Χαῖρε…». Και κατέληξε ο Σεβ. με την ιστόρηση της εικόνος της Παναγίας της Πορταΐτισσας.

Μετά το πέρας της Ι.Ακολουθιας ο Σεβ. παρουσίασε με καλούς λόγους, στο εκκλησίασμα τον νέο εφημέριο ιερομόναχο π. Ελευθέριο και του προσέφερε ένα αναμνηστικό δώρο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων