02/02/2022 02/02/2022 Με μεγαλοπρέπεια τιμήθηκε η μεγάλη εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου στη Μάνη και ειδικότερα στην έδρα της Μητρόπολης Μάνης, στο Γύθειο, όπου στο Επισκοπείο βρίσκεται ο φερώνυμος Ιερός Ναός από τον περασμένο αιώνα. Το απόγευμα της Τρίτης 1 Φεβρουαρίου 2022, παραμονή της κυριωνύμου ημέρας, χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τολιάρας και Ν. Μαδαγασκάρης κ. Πρόδρομος, ο...
02 Φεβρουαρίου, 2022 - 18:40
Τελευταία ενημέρωση: 02/02/2022 - 19:21

Η εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου στο Γύθειο

Διαδώστε:
Η εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου στο Γύθειο

Με μεγαλοπρέπεια τιμήθηκε η μεγάλη εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου στη Μάνη και ειδικότερα στην έδρα της Μητρόπολης Μάνης, στο Γύθειο, όπου στο Επισκοπείο βρίσκεται ο φερώνυμος Ιερός Ναός από τον περασμένο αιώνα.

Το απόγευμα της Τρίτης 1 Φεβρουαρίου 2022, παραμονή της κυριωνύμου ημέρας, χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τολιάρας και Ν. Μαδαγασκάρης κ. Πρόδρομος, ο οποίος και κήρυξε τον θείο λόγο, ερμηνεύοντας την έννοια της Υπαπαντής του Κυρίου, συγχοροστατούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Πατρών κ. Χρυσοστόμου και Μάνης κ. Χρυσοστόμου Γ’.

Μετά το πέρας του Εσπερινού, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’ απένειμε το μετάλλιο της Ιεράς Μητρόπολης «Παναγία η Γιάτρισσα» στον επί σειράν δεκαετιών ευλαβέστατο γέροντα κληρικό π. Γεώργιο Δαμιανάκο ως και στον Τηλεοπτικό Σταθμό «ΛΥΧΝΟΣ» της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών για την επέτειο της συμπλήρωσης τριάκοντα ετών (1992-2022) αρίστης λειτουργίας του προς αναμετάδοση της θείας λατρείας, της χριστιανικής διδασκαλίας και της ελληνορθοδόξου παραδόσεως στον πιστό λαό του Θεού.

Την κυριώνυμο ημέρα, Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022 τελέστηκε η Θεία Λειτουργία υπό του Σεβ. Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσοστόμου, συλλειτουργούντων του Σεβ. Μητροπολίτη Μάνης κ. Χρυσοστόμου Γ’ και του Θεοφ. Επισκόπου Τολιάρας και Ν.Μαδαγασκάρης κ. Προδρόμου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο οποίος με σαφήνεια και θεολογική σκέψη βασισμένη στους θεοφόρους Πατέρες ανέλυσε την έννοια της Υπαπαντής του Κυρίου καταλήγοντας ότι πρέπει να αγωνιστούμε όλοι μας να καταστεί ένοικος στις ψυχές μας ο Χριστός.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ανεπέμφθη δέησις έξωθεν του Επισκοπείου ενώπιον της τιμίας και ιστορικής εικόνας της Υπαπαντής και έκλεισε η όλη πανήγυρις με τον Εθνικό Ύμνο.

Στον εορτασμό παρέστησαν ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Αν. Μάνης, ο Αναπληρωτής Δημάρχου, Αντιδήμαρχος κ. Τσιριγώτης, οι Βουλευτές Λακωνίας κ.κ. Δαβάκης και Κρητικός, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λακωνίας κ. Τζινιέρης, ο Ανώτατος Στρατιωτικός Διοικητής Λακωνίας, Ταξίαρχος κ. Πολίτης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λακωνίας κ. Τσιγαρίδης, ο Λιμενάρχης Γυθείου, Πλωτάρχης Λ.Σ., κ. Τσαλής, ο Διοικητής της Π.Υ. Γυθείου, Αντιπύραρχος κ. Γραφάκος, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Υποδομών κ. Βερούτης, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων και πλήθος κόσμου.

Τους ύμνους των ιερών ακολουθιών απέδωσε μελωδικά βυζαντινός χορός υπό την χοραρχία του πρωτοψάλτου κ. Ν. Ταπραντζή.

Τιμές απέδωσαν αντιπροσωπίες σχολείων της πόλης, το Σώμα Απόδοσης Τιμών του Δήμου Αν. Μάνης και η Φιλαρμονική του Δήμου.

Οι ιερές ακολουθίες αναμεταδόθηκαν σε απευθείας σύνδεση από τον Τ/Σ της Ι.Μητροπόλεως Πατρών «ΛΥΧΝΟΣ».

 

Περισσότερες φωτογραφίες στο παρακάτω άλμπουμ:

Η εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου στο Γύθειο

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων