19/07/2019 19/07/2019 Στην μεγαλόνησο και ηρωοτόκο Κρήτη μετέβη ο Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος ο οποίος έλαβε μέρος στην εορτή της Αγίας ενδόξου μεγαλομάρτυρος και θαυματουργού Μαρίνας στην ομώνυμη Ιερά Μονή, στη Βόνη Πεδιάδος Ηρακλείου, προσκληθείς υπό του οικείου Μητροπολίτου Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέα και καθηγητού Θεολ. Σχολής Παν/μίου Θεσ/κης. Χιλιάδες προσκυνητές απ’ όλα τα μέρη...
19 Ιουλίου, 2019 - 18:57

Στη Λεβεντογέννα Κρήτη ο Μητροπολίτης Μάνης

Διαδώστε:
Στη Λεβεντογέννα Κρήτη ο Μητροπολίτης Μάνης

Στην μεγαλόνησο και ηρωοτόκο Κρήτη μετέβη ο Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος ο οποίος έλαβε μέρος στην εορτή της Αγίας ενδόξου μεγαλομάρτυρος και θαυματουργού Μαρίνας στην ομώνυμη Ιερά Μονή, στη Βόνη Πεδιάδος Ηρακλείου, προσκληθείς υπό του οικείου Μητροπολίτου Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέα και καθηγητού Θεολ. Σχολής Παν/μίου Θεσ/κης.

Χιλιάδες προσκυνητές απ’ όλα τα μέρη της Κρήτης αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα, συνέρρευσαν στο Μοναστήρι της, εναποθέτοντας το τάμα τους στην Ιερά Εικόνα της, προσκυνώντας το χαριτόβρυτο Λείψανό της και εκζητώντας τη χάρη και τις πρεσβείες της. Πολλοί μάλιστα προσκυνητές προσήλθαν πεζοπορώντες επί ώρες πραγματοποιώντας το τάμα τους οι οποίοι και αποκαλούνται «ταματάριδες».

Την παραμονή της εορτής, Τρίτη 16 Ιουλίου το πρωί, κατά την παράδοση, ο Σεβασμιώτατος κ. Ανδρέας τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στο καθολικό της Ιεράς Μονής, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας τελέστηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής.

Στον Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’, ο οποίος απηύθυνε στο πολυπληθές εκκλησίασμα εμπνευσμένη ομιλία, αναφερόμενος στη βιοτή, τα θαύματα που επιτελεί καθημερινώς και αδιαλείπτως η Αγία Μαρίνα, εστιάζοντας στο ότι η Αγία μάς ελέγχει, αλλά και μάς αναπαύει, μάς γαληνεύει, μάς παρηγορεί και μάς εμπνέει.

Επίσης, έκανε αναφορά σε όλους εκείνους τους προσκυνητές, οι οποίοι προσήλθαν στην Ιερά Μονή, είτε εποχούμενοι, είτε πεζοπόροι, είτε γονυπετείς.

Στον Εσπερινό επίσης παρέστησαν συγχοροστατούντες οι: Σεβ. Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος και ο Σεβ. Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας.

Την κυριώνυμο ημέρα, Τρίτη 17 Ιουλίου, τελέστηκε ο Όρθρος και η πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσοστόμου και συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Αρχιερέων Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγενίου, Μάνης κ. Χρυσοστόμου Γ’, Νέας Ζηλανδίας κ. Μύρωνος, του Αρχιεπισκόπου Καττάρων κ. Μακαρίου και του επιχώριου Μητροπολίτη κ. Ανδρέα.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, εκφώνησε πνευματικού επιπέδου κήρυγμα, αναφερόμενος στην ευλάβεια των ανθρώπων προς τους Αγίους και στην Αγία Μαρίνα, οι οποίοι είναι η αποκεκαλυμμένη αλήθεια του Θεού και παράδειγμα πίστης που μεταδίδεται μέχρι σήμερα σε εμάς και εμείς θα τη μεταδώσουμε στους επόμενους.

Προ του τέλους της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της θαυματουργής Εικόνας και των Ιερών Λειψάνων της Αγίας Μαρίνας πέριξ της Μονής.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. κ. Ανδρέας ευχαρίστησε θερμά τους παρευρισκόμενους Αρχιερείς για την αποδοχή της πρόσκλησης και την συμμετοχή τους στην πανήγυρη, εκφράζοντας παράλληλα την ευαρέσκειά του προς όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχή διεξαγωγή της πανηγύρεως.

Τον Δήμο Μινώα Πεδιάδος και τον Δήμαρχο κ. Ζαχαρία Καλογεράκη, την Ελληνική Αστυνομία, την Πυροσβεστική, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, το Ε.Κ.Α.Β Κρήτης, τη Διοικούσα Επιτροπή της Ιεράς Μονής και τον Πρόεδρο αυτής Πρωτοπρεσβύτερο Του Οικουμενικού Θρόνου κ. Στυλιανό Βλαστό, τον Ιερατικώς Προϊστάμενο της Ιεράς Μονής Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη κ. Μεθόδιο Φλουρή, τους κληρικούς και λαϊκούς, τους ιεροψάλτες, τους εθελοντές και τις εθελόντριες, τις χιλιάδες χιλιάδων ευλαβών προσκυνητών, ευχόμενος ολόψυχα η Χάρη του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, με τις πρεσβείες της Αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος και Θαυματουργού Μαρίνας, να ευλογεί τα πρόσωπα και τις οικογένειές τους.

Κατά την παραμονή του στη Κρήτη, ο Ποιμενάρχης μας επεσκέφθη τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ειρηναίο στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο και είχε μία εξαιρετική πνευματικού επιπέδου συζήτηση με τον Αρχιεπίσκοπο. Επίσης επισκέφθηκε τις ιστορικές και σπουδαίες Ιερές Μονές Κοιμήσεως Θεοτόκου Αγκαράθου και Γεννήσεως Θεοτόκου Σαββαθιανών.

Για το φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων