17/03/2021 17/03/2021 Με την παρουσία της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου τιμήθηκε στην Αρεόπολη η 200η επέτειος από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Στην Επίσημη Δοξολογία που τελέστηκε στον ιστορικό Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αρεόπολης χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’, ο οποίος μετά το πέρας της, ευχήθηκε: «Τα ύψιστα ιδανικά που...
17 Μαρτίου, 2021 - 21:46
Τελευταία ενημέρωση: 17/03/2021 - 21:49

“Τα ύψιστα ιδανικά του ’21 να παραμείνουν αδιάπτωτα”

Διαδώστε:
“Τα ύψιστα ιδανικά του ’21 να παραμείνουν αδιάπτωτα”

Με την παρουσία της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου τιμήθηκε στην Αρεόπολη η 200η επέτειος από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Στην Επίσημη Δοξολογία που τελέστηκε στον ιστορικό Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αρεόπολης χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’, ο οποίος μετά το πέρας της, ευχήθηκε: «Τα ύψιστα ιδανικά που δονούσαν τις καρδιές των Ηρώων του 1821, δηλαδή η πίστη στο Θεό και η αγάπη προς την πατρίδα να παραμείνουν αδιάπτωτα και σήμερα, που ξεκινά μια νέα περίοδος, μετά τα 200 χρόνια της επετείου που εορτάζουμε». Ακολούθησε ο χαιρετισμός του Δημάρχου Αν. Μάνης κ. Ανδρεάκου και η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον πρ. Υπουργό Εσωτερικών και Βουλευτή Επικρατείας κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο.

Στη συνέχεια στην κεντρική πλατεία Αρεόπολης «Πλατεία Αθανάτων» τελέστηκε η επιμνημόσυνη δέηση και η κατάθεση τιμητικού στεφάνου στον ανδριάντα του μανιάτη οπλαρχηγού Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη από την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Η όλη εκδήλωση ολοκληρώθηκε στην πλατεία «17ης Μαρτίου», όπου η κα Σακελλαροπούλου πραγματοποίησε τα αποκαλυπτήρια ανάγλυφης παράστασης με θέμα: «Η ορκωμοσία των Μανιατών Αγωνιστών της 17ης Μαρτίου 1821», έργο του γλύπτη κ. Πέτρου Γεωργαρίου.

Ο Σεβασμιώτατος, προσέφερε ως δώρο για την επίσκεψή της στη Μάνη, στην κα Πρόεδρο, αντίγραφο της εικόνας των Παμμεγίστων Ταξιαρχών και μια Καινή Διαθήκη.

Παρέστησαν επίσης ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Κατσαφάδος, ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Δαβάκης, οι Βουλευτές Λακωνίας κ.κ. Κρητικός και Αραχωβίτης, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Νίκας, ο Διοικητής ΔΙ.ΚΕ. Πελοποννήσου, Υποστράτηγος κ. Γιοβάνης, η Πρόεδρος της Επιτροπής «ΕΛΛΑΔΑ 2021» κα Αγγελοπούλου, αξιωματικοί των σωμάτων ασφαλείας, αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι.

Τέλος, ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος ξενάγησε την Πρόεδρο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» κα Αγγελοπούλου στον Ι.Ν. των Ταξιαρχών, όπου της προσέφερε αναμνηστικά δώρα.

Για το φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων