15/04/2019 15/04/2019 Την Ε’ Κυριακή των Νηστειών (14-04-2019), την αφιέρωσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’, στα αυτιστικά παιδιά. Τέλεσε την Θ. Λειτουργία στην Ι.Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (Ιερό Κάθισμα) στους Δολούς Δυτ. Μάνης, όπου προσήλθαν παιδιά με το θέμα του αυτισμού μαζί με τους γονείς τους, προσευχήθηκαν και κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων. Στη συνέχεια, σε...
15 Απριλίου, 2019 - 17:44
Τελευταία ενημέρωση: 15/04/2019 - 17:52

Θεία Λειτουργία για τα αυτιστικά παιδιά από τον Μητροπολίτη Μάνης

Διαδώστε:
Θεία Λειτουργία για τα αυτιστικά παιδιά από τον Μητροπολίτη Μάνης

Την Ε’ Κυριακή των Νηστειών (14-04-2019), την αφιέρωσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’, στα αυτιστικά παιδιά.

Τέλεσε την Θ. Λειτουργία στην Ι.Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (Ιερό Κάθισμα) στους Δολούς Δυτ. Μάνης, όπου προσήλθαν παιδιά με το θέμα του αυτισμού μαζί με τους γονείς τους, προσευχήθηκαν και κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων. Στη συνέχεια, σε μια ευχάριστη ατμόσφαιρα στον όμορφο και φιλόξενο χώρο της Ιεράς Μονής και με την απλόχερη και ζεστή διακονία των μοναχών, τα παιδιά χάρηκαν την όλη εορταστική εκδήλωση που ακολούθησε.

Μίλησε κατάλληλα η κα Μαρία Κασαμπαλάκου, συγγραφεύς και μητέρα παιδιού στο φάσμα του αυτισμού, η οποία συγκίνησε όλους τους παρευρισκόμενους.

Εκκλησιαστικούς ύμνους απέδωσε η υψίφωνος – ερμηνεύτρια Αθηνά Χιώτη, ενώ αφηγητής ήταν ο Χρήστος Παλαμίδας και στη λίρα ο Όθωνας Μπογιάκης.

Τέλος, ο Σεβ. έκλεισε την συγκέντρωση με πατρικά λόγια και διένειμε σ’ όλα τα παιδιά από μια εικόνα ”Ο καλός ποιμήν”.

Στη διοργάνωση της εκδήλωσης ήταν ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό & ειδικές Ανάγκες “Η ΑΓΙΑ ΣΚΕΠΗ” , τον οποίο αντιπροσώπευσαν η Πρόεδρος, Μαρία Κασαμπαλάκου, η Αντιπρόεδρος Μαρία Λευτάκη και το αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ. Γεώριος Ζαννιδάκης. Στο μουσικό μέρος η ερμηνεύτρια Αθηνά Χιώτη παρουσίασε δείγμα από το μουσικοθεατρικό αναλόγιο με τίτλο “Δος μοι τούτον τον Ξένον”, το οποίο εμπνέεται από το αποκορύφωμα του Θεανθρώπινου Πάθους. Μέσα από Ελληνόφωνους και Αραβόφωνους ύμνους, αλλά και μέσα από σύγχρονα ποιητικά έργα επιχειρήθηκε ένα κατανυκτικό οδοιπορικό στα Θεία Πάθη.

 

Η εικόνα ίσως περιέχει: 5 άτομα, άτομα στέκονται, δέντρο και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα στέκονται, φυτό, δέντρο, πλήθος και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: 5 άτομα, άτομα στέκονται, δέντρο και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, δέντρο και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: 12 άτομα, εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 5 άτομα, εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 10 άτομα, άτομα στέκονται και εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων