29/09/2021 30/09/2021 Στο Παρεκκλήσιο επ’ ονόματι των αγίων Ταξιαρχών, που ευρίσκεται στο ωραίο Μαυροβούνιο, περιοχής Γυθείου, το οποίο έχει επιμεληθεί ο πρωτ. π. Σταύρος Βλαστέλης, μετέβη σήμερα 29 Σεπτεμβρίου 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’ και τέλεσε την Θεία Λειτουργία συμπαραστατούμενος από τους ιερείς π. Σταύρο Βλαστέλη και π. Χριστόδουλο Κρουστάλη. Στο αναλόγιο έψαλε ο...
29 Σεπτεμβρίου, 2021 - 22:46
Τελευταία ενημέρωση: 30/09/2021 - 1:21

Θεία Λειτουργία για τον Άγιο Κυριακό τον Αναχωρητή στο Μαυροβούνι Γυθείου

Διαδώστε:
Θεία Λειτουργία για τον Άγιο Κυριακό τον Αναχωρητή στο Μαυροβούνι Γυθείου

Στο Παρεκκλήσιο επ’ ονόματι των αγίων Ταξιαρχών, που ευρίσκεται στο ωραίο Μαυροβούνιο, περιοχής Γυθείου, το οποίο έχει επιμεληθεί ο πρωτ. π. Σταύρος Βλαστέλης, μετέβη σήμερα 29 Σεπτεμβρίου 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’ και τέλεσε την Θεία Λειτουργία συμπαραστατούμενος από τους ιερείς π. Σταύρο Βλαστέλη και π. Χριστόδουλο Κρουστάλη. Στο αναλόγιο έψαλε ο κ. Κυριάκος Δερδελάκος.

Ο Σεβασμιώτατος τιμώντας τον Όσιο Κυριακό μίλησε γι’ αυτόν τον θεοφόρο πατέρα της Εκκλησίας και μεταξύ των άλλων είπε ότι: «Είναι γνωστός ως Αναχωρητής και έζησε τον 5ο αιώνα, καταγόμενος από την Κόρινθο. Ασκήτευσε στη περιοχή των Ιεροσολύμων μέχρι την οσιακή κοίμησή του σε ηλικία 107 χρονών. Μάλιστα ήταν τόσο πολύ ασκητικός ώστε έτρωγε ένα είδος πικρών χόρτων, ως κρόμμυα, τα αποκαλούμενα σκίλλα, τα οποία όμως γινόντουσαν γλυκά στο στόμα του.

Ως γράφει ο υμνογράφος «σκίλλης δε πικράν εδωδήν (δηλ. πικρά χόρτα ως κρεμμύδια για τροφή) μεταβαλών συ Κυριακέ, εις γλυκείαν γεύσιν». Και κατέληξε ο Σεβασμιώτατος υπογραμμίζοντας ότι και ένα άλλο σπουδαίο χαρακτηριστικό του Οσίου Κυριακού ήταν η πραότητα. Μια πραότητα και προσήνεια που έδειχνε προς όλους ανεξαιρέτως τους ανθρώπους. Μακάρι, αυτούς τους σπάνιους αγίους να τους εορτάζουμε με πνεύμα διδακτικό από τον βίο τους».

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων