30/01/2020 30/01/2020 Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’ το εσπέρας της Τετάρτης 29 Ιανουαρίου 2020, παραμονής της εορτής των εν Αγίοις Πατέρων ημών και Οικουμενικών Διδασκάλων, Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου, μετέβη στην ενορία Μαυροβουνίου Γυθείου, όπου χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό στον εορτάζοντα ενοριακό Ιερό Ναό, πλαισιούμενος από τους αρχιμ. π....
30 Ιανουαρίου, 2020 - 10:59

Των Τριών Ιεραρχών στο Μαυροβούνι Γυθείου (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Των Τριών Ιεραρχών στο Μαυροβούνι Γυθείου (ΦΩΤΟ)

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’ το εσπέρας της Τετάρτης 29 Ιανουαρίου 2020, παραμονής της εορτής των εν Αγίοις Πατέρων ημών και Οικουμενικών Διδασκάλων, Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου, μετέβη στην ενορία Μαυροβουνίου Γυθείου, όπου χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό στον εορτάζοντα ενοριακό Ιερό Ναό, πλαισιούμενος από τους αρχιμ. π. Νήφωνα Καρολεμέα, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, αρχιμ. π. Ελευθέριο Μπαλάκο, πρωτοπρ. π. Μιχαήλ Μπούρτζινο, πρωτοπρ. π. Σταύρο Βλαστέλλη, εφημέριο του Ιερού Ναού και υπεύθυνο του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, τον πρεσβ. π. Ευάγγελο Γκούμα και τον διάκονο π. Χριστόδουλο Κρουστάλλη.

Στο κήρυγμά του, προς το πολυπληθές εκκλησίασμα, ο Σεβ. Ποιμενάρχης διηγήθηκε περιστατικά από τους βίους των Τριών Ιεραρχών.

Για τον Μεγ. Βασίλειο διηγήθηκε το περιστατικό με τον έπαρχο Μόδεστο, για τον Ι. Χρυσόστομο το γεγονός της ανακομιδής του λειψάνου του και για τον Αγ. Γρηγόριο το γεγονός του περιπετειώδους ταξιδιού του από την Αλεξάνδρεια προς την Αθήνα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων