10/03/2022 10/03/2022 Ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος τέλεσε την πρώτη εσπερινή Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως, παρουσία Ιερέων της πόλεως, ευλαβών ενοριτών και πιστών, οι οποίοι συμμετείχαν στην Ακολουθία και το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022. Χ.Α. Μπίτας Η Μεγάλη Τεσσαρακοστή είναι κατεξοχήν περίοδος πένθιμος, και...
10 Μαρτίου, 2022 - 9:46
Τελευταία ενημέρωση: 10/03/2022 - 9:54

Α’ Εσπερινή Προηγιασμένη Λειτουργία στην Τρίπολη

Διαδώστε:
Α’ Εσπερινή Προηγιασμένη Λειτουργία στην Τρίπολη

Ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος τέλεσε την πρώτη εσπερινή Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως, παρουσία Ιερέων της πόλεως, ευλαβών ενοριτών και πιστών, οι οποίοι συμμετείχαν στην Ακολουθία και το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022.

Χ.Α. Μπίτας

Η Μεγάλη Τεσσαρακοστή είναι κατεξοχήν περίοδος πένθιμος, και ο πανηγυρικός χαρακτήρας της Θείας Ευχαριστίας δεν συμφωνεί με αυτήν.

Γι’ αυτό η Θεία Λειτουργία τελείται μόνο Σάββατα και Κυριακές, με εξαίρεση τη εορτή του Ευαγγελισμού, εάν πέσει από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή, τις δε λοιπές ημέρες, τελείται η Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων.

Η Λειτουργία αυτή των Προηγιασμένων, είναι μία υπό τις ωραιότερες και κατανυκτικότερες Ακολουθίες της Εκκλησίας μας. Συγχρόνως είναι και μια διαρκής πρόσκληση για συχνή κοινωνία των θείων Μυστηρίων.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων