04/12/2023 04/12/2023 Αγρυπνία τελέσθηκε την Παρασκεύη 1 Δεκεμβρίου 2023, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως, επί τη μνήμη του Οσίου πατρός ημών Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου. Την αγρυπνία που τελέσθηκε για ενδέκατη συνεχή χρονιά από την αγιοκατάταξη του Αγίου, τέλεσαν οι Πατέρες εκ της Ιεράς και Ιστορικής Μονής Αγίου Νικολάου Καλτεζών. Συμπροσευχόμενος παρέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας...
04 Δεκεμβρίου, 2023 - 7:38
Τελευταία ενημέρωση: 04/12/2023 - 7:52

Αγρυπνία για τον Άγιο Πορφύριο στην Τρίπολη

Διαδώστε:
Αγρυπνία για τον Άγιο Πορφύριο στην Τρίπολη

Αγρυπνία τελέσθηκε την Παρασκεύη 1 Δεκεμβρίου 2023, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως, επί τη μνήμη του Οσίου πατρός ημών Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου.

Την αγρυπνία που τελέσθηκε για ενδέκατη συνεχή χρονιά από την αγιοκατάταξη του Αγίου, τέλεσαν οι Πατέρες εκ της Ιεράς και Ιστορικής Μονής Αγίου Νικολάου Καλτεζών. Συμπροσευχόμενος παρέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος.

Πλήθος ευλαβών Χριστιανών προσήλθαν στην ιερά αυτή Ακολουθία.

Η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, 22 χρόνια μετά την Κοίμηση του (+2 Δεκεμβρίου 1991) κατέταξε εις τας δέλτους του Ορθοδόξου ημερολογίου τον Γέροντα Πορφύριο κατά την συνεδρίαση της, στις 27ης Νοεμβρίου 2013, υπό τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων