23/09/2023 23/09/2023 Το βράδυ της Παρασκευής 22 Σεπτεμβρίου 2023, τελέσθηκε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως, στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για την Άλωση της Τριπολιτσάς, ιερά Αγρυπνία, επί τη μνήμη της Συλλήψεως του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου. Την Αγρυπνία τέλεσε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Μωϋσής Καψάλης, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ....
23 Σεπτεμβρίου, 2023 - 20:34
Τελευταία ενημέρωση: 23/09/2023 - 20:26

Αγρυπνία στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την Άλωση της Τριπολιτσάς

Διαδώστε:
Αγρυπνία στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την Άλωση της Τριπολιτσάς

Το βράδυ της Παρασκευής 22 Σεπτεμβρίου 2023, τελέσθηκε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως, στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για την Άλωση της Τριπολιτσάς, ιερά Αγρυπνία, επί τη μνήμη της Συλλήψεως του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου.

Την Αγρυπνία τέλεσε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Μωϋσής Καψάλης, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου, ο οποίος και μίλησε για τον Τίμιο Πρόδρομο καθώς και την σχέση του Μητροπολιτικού μας Ναού με την ιστορία της πόλεως και την απελευθέρωσή της από τον τουρκικό ζυγό.

Κατά την Απόλυσιν εψάλη ιερό Μνημόσυνον των υπέρ Πίστεως και Πατρίδος αγωνισαμένων και Πεσόντων, απελευθερωτών του Έθνους κατά την Άλωσιν της Τριπολιτσάς (23 Σεπτεμβρίου 1821), των Προκρίτων, των Αρχιερέων και του Σταυραετού της Ελευθερίας, Αρχιστρατήγου Θεοδώρου του Κολοκοτρώνη μετά των συμπολεμιστών αυτού.

Ευλαβείς και φιλεόρτοι Χριστιανοί προσήλθαν στην Ιερά αυτή Ακολουθία τιμώντες τον μέγιστον των Προφητών, και τους ήρωες του Έθνους μας.

       

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων