04/11/2023 04/11/2023 Ιερά Αγρυπνία τελέσθηκε χθες, επί τη μνήμη του Οσίου πατρός Γεωργίου, του επονομαζομένου Καρσλίδου, του Νέου Ομολογητού, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Τρίπολης. Πλήθος ευλαβών και φιλέορτων Χριστιανών προσήλθαν και φέτος στην ιερά αυτή Ακολουθία, τιμώντες τον Άγιο. Η Αγρυπνία τελείται κάθε χρόνο από τα μέλη της Λαογραφικής Εστίας Τριπόλεως, της οποίας ο Άγιος...
04 Νοεμβρίου, 2023 - 17:55
Τελευταία ενημέρωση: 04/11/2023 - 18:06

Αγρυπνία στην Τρίπολη για τη μνήμη του Οσίου Γεωργίου Καρσλίδου

Διαδώστε:
Αγρυπνία στην Τρίπολη για τη μνήμη του Οσίου Γεωργίου Καρσλίδου

Ιερά Αγρυπνία τελέσθηκε χθες, επί τη μνήμη του Οσίου πατρός Γεωργίου, του επονομαζομένου Καρσλίδου, του Νέου Ομολογητού, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Τρίπολης.

Πλήθος ευλαβών και φιλέορτων Χριστιανών προσήλθαν και φέτος στην ιερά αυτή Ακολουθία, τιμώντες τον Άγιο. Η Αγρυπνία τελείται κάθε χρόνο από τα μέλη της Λαογραφικής Εστίας Τριπόλεως, της οποίας ο Άγιος τελεί έφορος και προστάτης.

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο ενέταξε επίσημα τον άγιο Γεώργιο Καρσλίδη στο Ορθόδοξο Αγιολόγιο το 2008 και η μνήμη του τιμάται στις 4 Νοεμβρίου, ημέρα της κοιμήσεώς του.

Ευχόμαστε οι πρεσβείες και η προστασία του αγίου Γεωργίου Καρσλίδη, να σκέπουν τα μέλη της Λαογραφικής Εστίας Τριπόλεως και πάντας τους ευσεβείς Χριστιανούς, οι οποίοι τιμούν την μνήμη του.

Απολυτίκιον Οσίου Γεωργίου. Ήχος πλ. α´ . Τον συνάναρχον Λόγον.

Αναλήψεως Μάνδρας σεπτής δομήτορα, χαροποιού πένθους μύστην, καρδιακής προσευχής, ταπεινώσεως και νήψεως το έσοπτρον, ύμνοις, Γεώργιον, πιστοί, ώσπερ ομολογητών τιμήσωμεν νέον εύχος, βοώντες φρούρει θεόθεν, σημειοφόρε, τους ικέτας σου.

 

                    

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων