22/04/2022 22/04/2022 «Ο ευσχήμων Ιωσήφ, από του ξύλου καθελών το άχραντόν σου Σώμα, σινδόνι καθαρά, ειλήσας και αρώμασιν, εν μνήματι καινώ κηδεύσας απέθετο». Γράφει ο Χ.Α. Μπίτας «Τη δε επαύριον, ήτις εστί μετά την Παρασκευήν, συνήχθησαν οι αρχιερείς και οι Φαρισαίοι προς Πιλάτον λέγοντες· Κύριε, εμνήσθημεν ότι εκείνος ο πλάνος είπεν έτι ζων, μετάτρείς ημέρας εγείρομαι. Κέλευσον...
22 Απριλίου, 2022 - 15:36
Τελευταία ενημέρωση: 22/04/2022 - 15:44

Ακολουθία Αποκαθηλώσεως στην Τρίπολη

Διαδώστε:
Ακολουθία Αποκαθηλώσεως στην Τρίπολη

«Ο ευσχήμων Ιωσήφ, από του ξύλου καθελών το άχραντόν σου Σώμα, σινδόνι καθαρά, ειλήσας και αρώμασιν, εν μνήματι καινώ κηδεύσας απέθετο».

Γράφει ο Χ.Α. Μπίτας

«Τη δε επαύριον, ήτις εστί μετά την Παρασκευήν, συνήχθησαν οι αρχιερείς και οι Φαρισαίοι προς Πιλάτον λέγοντες· Κύριε, εμνήσθημεν ότι εκείνος ο πλάνος είπεν έτι ζων, μετάτρείς ημέρας εγείρομαι. Κέλευσον ούν ασφαλισθήναι τον τάφον έως της τρίτης ημέρας, μή ποτε ελθόντες οι Μαθηταί αυτού νυκτός κλέψωσιν αυτόν και είπωσι τω λαώ, ηγέρθη από των νεκρών· και έσται η εσχάτη πλάνη χείρων της πρώτης. Έφη αυτοίς ο Πιλάτος· Έχετε κουστωδίαν· υπάγετε ασφαλίσασθε ως οίδατε. Οι δε πορευθέντες ησφαλίσαντο τον τάφον σφραγίσαντες τον λίθον μετά της κουστωδίας».

Την Μεγάλη Παρασκευή 22 Απριλίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, προεξήρχε και τέλεσε παρουσία Κλήρου, Λαού και των Αρχόντων της Τριπόλεως την Ακολουθία των Μεγάλων Βασιλικών Ωρών και της Αποκαθηλώσεως στον Μητροπολιτικό Ι. Ν. Αγ. Βασιλείου Τριπόλεως.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων