01/05/2021 01/05/2021 Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως τελέστηκε το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, 30 Απριλίου 2021, η Ακολουθία του Όρθρου του Μ. Σαββάτου (Ακολουθία του Επιταφίου).  Της Ακολουθίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος. Η λιτάνευση του Επιταφίου, λόγω των επιβληθέντων μέτρων για την αποτροπή της εξαπλώσεως του μολυσματικού κορωνοϊού, έγινε πέριξ του Ιερού...
01 Μαΐου, 2021 - 11:48
Τελευταία ενημέρωση: 01/05/2021 - 11:44

Ακολουθία Επιταφίου στην Τρίπολη

Διαδώστε:
Ακολουθία Επιταφίου στην Τρίπολη

Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως τελέστηκε το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, 30 Απριλίου 2021, η Ακολουθία του Όρθρου του Μ. Σαββάτου (Ακολουθία του Επιταφίου). 

Της Ακολουθίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος. Η λιτάνευση του Επιταφίου, λόγω των επιβληθέντων μέτρων για την αποτροπή της εξαπλώσεως του μολυσματικού κορωνοϊού, έγινε πέριξ του Ιερού Ναού.

Οι πιστοί συμμετείχαν με ευλάβεια και τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα. Παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Χρήστος Λαμπρόπουλος, ο Δήμαρχος Τριπόλεως κ. Κωνσταντίνος Τζιούμης και ο Διοικητής ΔΙΚΕ Πελοποννήσου Υποστράτηγος Λεωνίδας Γιοβάνης.

Η Φιλαρμονική του Δήμου Τριπόλεως απέδωσε τιμές και παιάνισε πένθιμα εμβατήρια από τον εξώστη του Ναού.

Ο Σεβασμιώτατος στο τέλος ευχήθηκε σε όλους «καλή Ανάσταση», υγεία και σύντομα να έλθουν καλύτερες μέρες.

Νωρίτερα, στις 4.30 το απόγευμα, τελέσθηκε η Ακολουθία του Επιταφίου και στο Γηροκομείο Τριπόλεως από τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Αλέξανδρο, για να μπορέσουν και οι τρόφιμοι του ιδρύματος να μετάσχουν στα γεγονότα του Πάθους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων