23/04/2022 23/04/2022 Με κατάνυξη τελέσθηκε την Μεγάλη Παρασκευή 22 Απριλίου 2022 το εσπέρας, η Ακολουθία του Επιταφίου στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως. Της ιεράς Ακολουθίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος παρουσία Κλήρου, Λαού και των Αρχόντων. Η Λιτανεία μέσω των οδών Γεωργίου Β΄, Ερμού, Τάσου Σεχιώτη έφθασε στην πλατεία Πετρινού, όπου...
23 Απριλίου, 2022 - 17:05
Τελευταία ενημέρωση: 23/04/2022 - 17:04

Ακολουθία του Επιταφίου στην Τρίπολη

Διαδώστε:
Ακολουθία του Επιταφίου στην Τρίπολη

Με κατάνυξη τελέσθηκε την Μεγάλη Παρασκευή 22 Απριλίου 2022 το εσπέρας, η Ακολουθία του Επιταφίου στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως.

Της ιεράς Ακολουθίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος παρουσία Κλήρου, Λαού και των Αρχόντων.

Η Λιτανεία μέσω των οδών Γεωργίου Β΄, Ερμού, Τάσου Σεχιώτη έφθασε στην πλατεία Πετρινού, όπου τελέσθηκε Δέησις και η Χορωδία του Μητροπολιτικού Ναού έψαλε τα Εγκώμια.

Ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στους πιστούς τόνισε, ότι σήμερα που οι Χριστιανοί εορτάζουμε την Εις Άδου Κάθοδον, οφείλουμε να σιωπούμε, να στοχαζόμαστε και να ζητάμε το έλεος του Χριστού, ο οποίος με την ενανθρώπισή του, την διδασκαλία του, το Πάθος του, την Σταυρική του Θυσία και την Κάθοδόν του στον Άδη κατήργησε τον θάνατο και χάρισε την σωτηρία στους ανθρώπους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων