06/05/2024 06/05/2024 Με μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε στην Τρίπολη η Ακολουθία της Αναστάσεως στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Τρίπολης. Στις 22:30 έγινε η υποδοχή του αγίου Φωτός. Ακολούθως, στις 23:15 ξεκίνησε η λεγομένη Ακολουθία της Παννυχίδος και ανεγνώσθη η Πασχαλινή Εγκύκλιος του Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου, Τοποτηρητού της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας. Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος...
06 Μαΐου, 2024 - 16:22
Τελευταία ενημέρωση: 06/05/2024 - 16:11

Ακολουθίες Αναστάσεως και Αγάπης στην Τρίπολη

Διαδώστε:
Ακολουθίες Αναστάσεως και Αγάπης στην Τρίπολη

Με μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε στην Τρίπολη η Ακολουθία της Αναστάσεως στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Τρίπολης.

Στις 22:30 έγινε η υποδοχή του αγίου Φωτός. Ακολούθως, στις 23:15 ξεκίνησε η λεγομένη Ακολουθία της Παννυχίδος και ανεγνώσθη η Πασχαλινή Εγκύκλιος του Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου, Τοποτηρητού της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τεγέας κ. Θεόκλητος, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως, με το «Δεύτε λάβετε φως», διένειμε το άγιο Φως έως το προαύλιο του Ναού, ανέγνωσε την ευαγγελική περικοπή και έψαλε τον αναστάσιμο παιάνα «Χριστός ανέστη».

Κατόπιν τελέσθηκε ο ο αναστάσιμος Όρθρος και η πασχαλινή Θεία Λειτουργία.

Την αγία και Μεγάλη Κυριακή του Πάσχα το εσπέρας και περί ώραν 6.00, ετελέσθη ο Εσπερινός της Αγάπης.
Στο τέλος του Εσπερινού ο Θεοφιλέστατος ευχήθηκε εορτίως και διένειμε εις ένα έκαστον το κατά παράδοσιν κόκκινο αυγό ανταλλάσοντας τον Αναστάσιμο χαιρετισμό “ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ – ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ”!

 

 


ΧΑΜπίτας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων