17/04/2023 17/04/2023 Με μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε στην Τρίπολη η Ακολουθία της Αναστάσεως στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου. Στις 10.45 της νυκτός έγινε η υποδοχή του αγίου Φωτός. Ακολούθως, ξεκίνησε η λεγομένη Ακολουθία της Παννυχίδος και ανεγνώσθη η Πασχαλινή Εγκύκλιος του Μητροπολίτου. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, με το «Δεύτε λάβετε φως», διένειμε το άγιο...
17 Απριλίου, 2023 - 10:25
Τελευταία ενημέρωση: 17/04/2023 - 10:28

Ακολουθίες Αναστάσεως και Αγάπης στην Τρίπολη

Διαδώστε:
Ακολουθίες Αναστάσεως και Αγάπης στην Τρίπολη

Με μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε στην Τρίπολη η Ακολουθία της Αναστάσεως στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου. Στις 10.45 της νυκτός έγινε η υποδοχή του αγίου Φωτός. Ακολούθως, ξεκίνησε η λεγομένη Ακολουθία της Παννυχίδος και ανεγνώσθη η Πασχαλινή Εγκύκλιος του Μητροπολίτου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, με το «Δεύτε λάβετε φως», διένειμε το άγιο Φως έως το προαύλιο του Ναού, ανέγνωσε την ευαγγελική περικοπή και έψαλε μετά δυνάμεως τον αναστάσιμο παιάνα «Χριστός ανέστη».

Κατόπιν τελέσθηκε ο αναστάσιμος Όρθρος και η πασχαλινή Θεία Λειτουργία. Με τον Σεβασμιώτατο συλλειτούργησαν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τεγέας κ. Θεόκλητος και οι Ιερείς του Ναού.

Την Αγία και Μεγάλη Κυριακή του Πάσχα στις 6 το απόγευμα τελέσθηκε ο Εσπερινός της Αγάπης. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης ευχήθηκε στο τέλος με τον αναστάσιμο χαιρετισμό «Χριστός Ανέστη» και τόνισε πως η αγάπη πρέπει να κυριαρχεί στη ζωή μας, τόσο προς τον Θεό όσο και προς τον συνάνθρωπο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων