15/01/2024 15/01/2024 Με την ευλογία του Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.Ευσταθίου, τοποτηρητού της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας, πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 13 Ιανουαρίου οι απολυτήριες- διπλωματικές εξετάσεις της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας. Οι εξεταζόμενοι σπουδαστές της Σχολής Γιαννούλης Απόστολος, Κανελλόπουλος Ιωάννης και Κανελλόπουλος Νικόλαος αφού παρουσίασαν με επιτυχία το πρόγραμμά τους ,...
15 Ιανουαρίου, 2024 - 19:59
Τελευταία ενημέρωση: 15/01/2024 - 19:30

Διπλωματικές εξετάσεις στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητρόπολης Μαντινείας και Κυνουρίας

Διαδώστε:
Διπλωματικές εξετάσεις στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητρόπολης Μαντινείας και Κυνουρίας

Με την ευλογία του Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.Ευσταθίου, τοποτηρητού της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας, πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 13 Ιανουαρίου οι απολυτήριες- διπλωματικές εξετάσεις της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας.

Οι εξεταζόμενοι σπουδαστές της Σχολής Γιαννούλης Απόστολος, Κανελλόπουλος Ιωάννης και Κανελλόπουλος Νικόλαος αφού παρουσίασαν με επιτυχία το πρόγραμμά τους , σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία του Υπουργείου Πολιτισμού, κρίθηκαν από την εξεταστική επιτροπή άξιοι Διπλώματος Βυζαντινής Μουσικής με βαθμό Άριστα.

Μέλη της ορισθείσας από το Υπουργείο Πολιτισμού εξεταστικής επιτροπής ήταν οι καθηγητές Βυζαντινής Μουσικής Βασίλειος Γεωργαράς,ως πρόεδρος αυτής, Διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας, Καραχάλιος Δημήτριος,καθηγητής της ως άνω Σχολής,Κωνσταντίνος Μπιλαλης,καθηγητής στο ωδείο 《Σίμων Καράς》, Χαράλαμπος Ριμπάς,καθηγητής στο Δημοτικό ωδείο Λαμίας και ο Γεώργιος Φουντάς,καθηγητής στη σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας. Εκπρόσωπος του υπουργείου Πολιτισμού είχε ορισθεί ο κ. Ιωάννης Μεγαλοκονόμος.

Στις εξετάσεις παρέστη ο Θεοφιλέστατος επίσκοπος Τεγέας,πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας,ο οποίος εκ προσώπου του Σεβασμιωτάτου Τοποτηρητού, προσεφώνησε τους αξιότιμους καθηγητές αλλά και τους εξεταζομένους σπουδαστές.

Σημειώνεται ότι η Σχολή ,μετά από ενέργειες του μακαριστού Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κυρού Αλεξάνδρου,είναι αναγνωρισμένη από το Υπουργείο Πολιτισμού αλλά και από την Εκκλησία της Ελλάδος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων