20/08/2023 20/08/2023 Με μεγαλοπρέπεια και κατά την τάξιν του Τυπικού, τελέσθηκαν τα Εγκαίνια του ενοριακού Ιερού Ναού Αγίου Τρύφωνος Τριπόλεως, την Κυριακή 20 Αυγούστου 2023, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου. Μετά την Ακολουθία του Όρθρου ακολούθησε η Τελετή των ιερών Εγκαινίων, κατά την οποία ο Σεβασμιώτατος επεξηγούσε τα τεκταινόμενα και τους συμβολισμούς τους...
20 Αυγούστου, 2023 - 22:04
Τελευταία ενημέρωση: 20/08/2023 - 22:05

Εγκαίνια Ιερού Ναού Αγίου Τρύφωνος Τριπόλεως

Διαδώστε:
Εγκαίνια Ιερού Ναού Αγίου Τρύφωνος Τριπόλεως

Με μεγαλοπρέπεια και κατά την τάξιν του Τυπικού, τελέσθηκαν τα Εγκαίνια του ενοριακού Ιερού Ναού Αγίου Τρύφωνος Τριπόλεως, την Κυριακή 20 Αυγούστου 2023, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου.

Μετά την Ακολουθία του Όρθρου ακολούθησε η Τελετή των ιερών Εγκαινίων, κατά την οποία ο Σεβασμιώτατος επεξηγούσε τα τεκταινόμενα και τους συμβολισμούς τους στους πιστούς.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην ιστορία του παλαιού Ναού και τους κόπους για την ανοικοδόμηση του νέου και μεγαλοπρεπούς. Συνεχάρηκε όλους όσους βοήθησαν καθ΄οιονδήποτε τρόπο στα έργα και προχείρισε σε Πρωτοπρεσβύτερο τον Εφημέριο του Ναού, Ιερέα Γεώργιο Αντωνόπουλο, αναγνωρίζοντας τους κόπους του για την ανέγερση και αποπεράτωση του Ναού.

Εν συνεχεία ακολούθησε η πρώτη Θεία Λειτουργία επί της εγκαινιασθείσης αγίας Τραπέζης παρουσία πλήθους πιστών και Αρχόντων και εκπροσώπων τοπικών φορέων.

ΧΑΜπίτας

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων