15/01/2022 15/01/2022 Ο Δήμος Τρίπολης εκπλήρωσε ένα χρέος πολλών ετών απέναντι στα παιδιά ΑμΕΑ, καθώς εγκαινίασε το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠμεΑ). Στην τελετή παρευρέθηκε η Υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Δόμνα Μαρία Μιχαηλίδου, ενώ χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος. Το μεσημέρι της Παρασκευής 14 Ιανουαρίου, ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας...
15 Ιανουαρίου, 2022 - 21:41
Τελευταία ενημέρωση: 15/01/2022 - 21:24

Εγκαινιάστηκε το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών ΑμΕΑ – Χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Μαντινείας

Διαδώστε:
Εγκαινιάστηκε το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών ΑμΕΑ – Χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Μαντινείας

Ο Δήμος Τρίπολης εκπλήρωσε ένα χρέος πολλών ετών απέναντι στα παιδιά ΑμΕΑ, καθώς εγκαινίασε το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠμεΑ). Στην τελετή παρευρέθηκε η Υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Δόμνα Μαρία Μιχαηλίδου, ενώ χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος.

Το μεσημέρι της Παρασκευής 14 Ιανουαρίου, ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, αφού υπογράμμισε τη συμβολή της Εκκλησίας, σημείωσε: «Σήμερα η Τρίπολη εκπληρώνει ένα χρέος πολλών ετών απέναντι στα παιδιά με τις ειδικές ικανότητες, είναι μια σημαντική μέρα για τον Δήμο, αλλά και μια για τα παιδιά αυτά και τους γονείς τους. Στόχος είναι τα παιδιά να ενσωματωθούν πλήρως και να είναι αποδοτικά στην κοινωνία. Με το Κέντρο αυτό, δίνεται η δυνατότητα σε αυτά, κάποιές ώρες της ημέρας να απασχολούνται δημιουργικά. Ευελπιστούμε ότι αυτό το κέντρο θα γίνει μια στοργική φωλιά για όλα τα παιδιά με ειδικές ικανότητες».

Τη σημασία της κοινωνικοποίησης και την καλλιέργεια της αυτονομίας των ατόμων με αναπηρία, μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες, τόνισε η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, στα εγκαίνια. Η κ. Μιχαηλίδου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν τα ΚΔΑΠ – μεΑ στις τοπικές κοινωνίες. Όπως εξήγησε η Υφυπουργός, οι δομές αυτές προωθούν την ανάπτυξη δεξιοτήτων, την ομαδικότητα, την συνεργασία, ενώ ταυτόχρονα βελτιώνουν την ποιότητα ζωής όλης της οικογένειας των ατόμων με αναπηρία.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου δήλωσε ότι: «Η κοινωνική ένταξη των ατόμων με αναπηρία ήταν και παραμένει προτεραιότητά μας. Γι’ αυτό χρησιμοποιούμε αποτελεσματικά όλους τους διαθέσιμους μηχανισμούς και ενισχύουμε με όλους τους δυνατούς τρόπους πρωτοβουλίες εξωστρέφειας, συμπεριληπτικότητας και ανεξάρτητης διαβίωσης για τους συμπολίτες μας με αναπηρία. Εφαρμόζουμε προνοιακές πολιτικές που διασφαλίζουν την κοινωνική ενσωμάτωση των ατόμων με αναπηρία, την αυτόνομη διαβίωσή τους και την ταυτόχρονη ενίσχυση των οικογενειών τους».

Ο βουλευτής Αρκαδίας και πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Κώστας Βλάσης τόνισε: «Για μένα αποτελεί ιδιαίτερη χαρά να βρίσκομαι σήμερα εδώ, στα εγκαίνια αυτού του εκπληκτικού χώρου. Η κοινωνία αγκαλιάζει αυτά τα παιδιά και μέσα από αυτό τον τρόπο, θα βοηθηθούν για να προσφέρουν τα μέγιστα δυνατά. Η παρουσία της κυρίας Υφυπουργού δείχνει πως η κυβέρνηση είναι δίπλα σε τέτοιες προσπάθειες. Στο κοινωνικό κομμάτι, πρωτεύοντα ρόλο έχει και η Εκκλησία στον τόπο μας».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων