21/10/2023 21/10/2023 Οι Αστυνομικοί της Αρκαδίας, όπως και ολοκλήρου της Ελλάδος, τίμησαν με θρησκευτική λαμπρότητα την μνήμη του προστάτη Αγίου τους, Μεγαλομάρτυρος και Θαυματουργού αγίου Αρτεμίου, στις 20 Οκτωβρίου 2023. Στην Τρίπολη την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Πανηγυρικός Εσπερινός, στο πανέμορφο Εξωκλήσι της Παναγίας της Φτέρης, που έχει υπό την προστασία του το σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας...
21 Οκτωβρίου, 2023 - 13:00
Τελευταία ενημέρωση: 21/10/2023 - 12:27

Εορτή Αγίου Αρτεμίου στην Τρίπολη

Διαδώστε:
Εορτή Αγίου Αρτεμίου στην Τρίπολη

Οι Αστυνομικοί της Αρκαδίας, όπως και ολοκλήρου της Ελλάδος, τίμησαν με θρησκευτική λαμπρότητα την μνήμη του προστάτη Αγίου τους, Μεγαλομάρτυρος και Θαυματουργού αγίου Αρτεμίου, στις 20 Οκτωβρίου 2023.

Στην Τρίπολη την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Πανηγυρικός Εσπερινός, στο πανέμορφο Εξωκλήσι της Παναγίας της Φτέρης, που έχει υπό την προστασία του το σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας Αρκαδίας.

Ανήμερα της εορτής στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου τελέσθηκε Θεία Λειτουργία και Αρτοκλασία υπέρ υγείας των προσφερόντων.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε Δοξολογία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τεγέας κ. Θεοκλήτου και αναγνώστηκε η Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γόρτυνος κατόπιν, επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρο, στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως για να τον ευχαριστήσει για την φιλοξενία, την παραχώρηση της χοροστασίας και αντάλαξαν απόψεις επί διαφόρων εκκλησιαστικών θεμάτων.

 

       

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων