30/04/2023 30/04/2023 Με λαμπρότητα τελέσθηκε το Σάββατο 29 Απριλίου 2023 ο Πανηγυρικός Εσπερινός της Κυριακής των Μυροφόρων, αλλά και της μνήμης του αγίου Νεομάρτυρος Δημητρίου, πολιούχου Τριπόλεως, στον ομώνυμο ενοριακό Ιερό Ναό του Μερκοβουνίου Τριπόλεως. Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τεγέας κ. Θεόκλητος, εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου, υποδέχθηκε στην είσοδο του Ναού, την τιμία...
30 Απριλίου, 2023 - 21:50
Τελευταία ενημέρωση: 30/04/2023 - 21:46

Εορτή Αγίου Νεομάρτυρος Δημητρίου στο Μερκοβούνι Τριπόλεως

Διαδώστε:
Εορτή Αγίου Νεομάρτυρος Δημητρίου στο Μερκοβούνι Τριπόλεως

Με λαμπρότητα τελέσθηκε το Σάββατο 29 Απριλίου 2023 ο Πανηγυρικός Εσπερινός της Κυριακής των Μυροφόρων, αλλά και της μνήμης του αγίου Νεομάρτυρος Δημητρίου, πολιούχου Τριπόλεως, στον ομώνυμο ενοριακό Ιερό Ναό του Μερκοβουνίου Τριπόλεως.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τεγέας κ. Θεόκλητος, εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου, υποδέχθηκε στην είσοδο του Ναού, την τιμία και μυροβλύζουσα Κάρα του Αγίου, που φυλάσσεται στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως.

Προ της Απολύσεως έγινε η Λιτάνευση της ιεράς Εικόνος και της τιμίας Κάρας του Αγίου στο χωριό, συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής και νέων με παραδοσιακές ενδυμασίες.

Ο Θεοφιλέστατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στα πρόσωπα των Μυροφόρων Γυναικών και στην τόλμη τους, καθώς τόνισε ότι ήταν τα πρώτα πρόσωπα, που αντίκρισαν τον Αναστάντα Χριστό.
Επίσης, αναφέρθηκε στον βίο και στο μαρτυρικό τέλος του Νεομάρτυρος Δημητρίου, που με τον αναστάσιμο παιάνα «Χριστός ανέστη» ομολόγησε την πιστή του και οδηγήθηκε στο μαρτύριο την Τρίτη του Θωμά, 14 Απριλίου 1803.


Ευχαρίστησε τους Άρχοντες και τον Λαό για την παρουσία τους, ιδιαίτερα τη Φιλαρμονική του Δήμου Τριπόλεως και τους νέους, τονίζοντας την ανάγκη ομολογίας πίστεως απ’ όλους μας, όπως έκανε και ο τιμώμενος Άγιος.

Φωτογραφικό Υλικό από τον Πανηγυρικό Εσπερινό και την Λιτάνευση 

   

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων