09/08/2023 09/08/2023 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος κατά την εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού, χοροστάτησε και μίλησε για την μεγάλη αυτή Δεσποτική εορτή στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Κορακοβουνίου Κυνουρίας. Ο Σεβασμιώτατος μάλιστα αναφέρθηκε και στην προ πεντηκονταετίας εξυπηρέτηση για δύο μήνες ως Εφημέριος στο Ναό αυτό, με εντολή του τότε Μητροπολίτου, μακαριστού...
09 Αυγούστου, 2023 - 12:09

Εορτή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Μητρόπολη Μαντινείας

Διαδώστε:
Εορτή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Μητρόπολη Μαντινείας

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος κατά την εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού, χοροστάτησε και μίλησε για την μεγάλη αυτή Δεσποτική εορτή στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Κορακοβουνίου Κυνουρίας.

Ο Σεβασμιώτατος μάλιστα αναφέρθηκε και στην προ πεντηκονταετίας εξυπηρέτηση για δύο μήνες ως Εφημέριος στο Ναό αυτό, με εντολή του τότε Μητροπολίτου, μακαριστού κυρού Θεόκλητου Β΄ του Φιλιππαίου, όταν υπήρξε κενή η εφημεριακή θέση και στην αγάπη που του προσέφεραν οι κάτοικοι του χωριού.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας, χοροστάτησε στον Εσπερινό και την Ακολουθία του Μεγάλου Παρακλητικού Κανόνος της Υπεραγίας Θεοτόκου, στην Ιερά Μονή Εορτακουστής (Αρτοκωστάς) Κυνουρίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων