02/06/2022 02/06/2022 Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός τελέσθηκε στον εορτάζοντα Ιερό Ναό της Αναλήψεως του Κυρίου, το οποίο ανήκει στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως. Την Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022, στην Ακολουθία προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, ο οποίος και μίλησε για το γεγονός της μεγάλης Δεσποτικής εορτής της Αναλήψεως του Χριστού. Ο Ναός...
02 Ιουνίου, 2022 - 9:49
Τελευταία ενημέρωση: 02/06/2022 - 9:32

Εσπερινός Αναλήψεως στην Τρίπολη

Διαδώστε:
Εσπερινός Αναλήψεως στην Τρίπολη

Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός τελέσθηκε στον εορτάζοντα Ιερό Ναό της Αναλήψεως του Κυρίου, το οποίο ανήκει στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως.

Την Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022, στην Ακολουθία προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, ο οποίος και μίλησε για το γεγονός της μεγάλης Δεσποτικής εορτής της Αναλήψεως του Χριστού.

Ο Ναός βρίσκεται στη θέση «Βράχος της Πηγής», σε ένα όμορφο καταπράσινο και κατάφυτο βουνό βορειοδυτικά της Τριπόλεως, που σαν μπαλκόνι αγναντεύει την Τριπολιτσά.

Η φροντίδα του Ναού και του περιβάλλοντος χώρου έχει ανατεθεί στον Σύλλογο Αρκάδων Ορειβατών και Οικολόγων, οι οποίοι προσέφεραν αρτοκλασία υπέρ υγείας πάντων των ευλαβών χριστιανών.

Αξιοσημείωτο είναι ότι και φέτος αρκετοί προσκυνητές ανέβηκαν στον εορτάζοντα Ναό με τα πόδια.

Χ. Μπίτας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων