30/08/2023 30/08/2023 Την Τρίτη 29 Αυγούστου 2023, παραμονή της εορτής του αγίου Αλεξάνδρου, Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, ο οποίος έχει την ονομαστική του εορτή και προστάτη του τον άγιο Αλέξανδρο, συμμετείχε στην Ακολουθία του Εσπερινού της μνήμης του αγίου Αλεξάνδρου, στον μοναδικό για την Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας Ιερό Ναό προς...
30 Αυγούστου, 2023 - 10:31
Τελευταία ενημέρωση: 30/08/2023 - 10:34

Εσπερινός μνήμης Αγίου Αλεξάνδρου στην Ασέα Μαντινείας

Διαδώστε:
Εσπερινός μνήμης Αγίου Αλεξάνδρου στην Ασέα Μαντινείας

Την Τρίτη 29 Αυγούστου 2023, παραμονή της εορτής του αγίου Αλεξάνδρου, Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, ο οποίος έχει την ονομαστική του εορτή και προστάτη του τον άγιο Αλέξανδρο, συμμετείχε στην Ακολουθία του Εσπερινού της μνήμης του αγίου Αλεξάνδρου, στον μοναδικό για την Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας Ιερό Ναό προς τιμήν του Αγίου, στο χωριό Κάτω Ασέα του τέως Δήμου Βαλτετσίου.

Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος ο οποίος και μίλησε για τον τιμώμενο Άγιο και για το πρόσωπο του εορτάζοντος Μητροπολίτου.
Συμμετείχαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες, Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, Πατρών κ. Χρυσόστομος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τεγέας κ. Θεόκλητος, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως.

Τίμησαν επίσης με την παρουσία τους την μνήμη του αγίου Αλεξάνδρου, Κληρικοί, άρχοντες του τόπου, κάτοικοι των πέριξ χωρίων, αλλά και εκ Τριπόλεως, οι οποίοι και ευχήθηκαν τα δέοντα στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους Αρχιερείς, Ιερείς και τον Λαό του Θεού και ευχήθηκε πλούσια την ευλογία του Αγίου σε όλους.

Νωρίτερα, τον Σεβασμιώτατο επισκέφθηκε στο Επισκοπείον με την υψηλίν του παρουσία, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμος, για να ευχηθεί στον αδελφό και φίλο επί τοις ονομαστηρίοις αυτού.

Αύριο, Τετάρτη 30 Αυγούστου, ο Σεβασμιώτατος θα τελέσει τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία στο χωριό του το Πάπαρι και στην παλαιά Ιερά Μονή της Παναγίας στο όρος Τσεμπερού.


Κείμενο: Χ.Α. Μπίτας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων