13/11/2023 13/11/2023 Τη μνήμη του εν Αγίοις πατρός ημών Ιωάννου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως του Χρυσοστόμου, τιμά ο Ιερός Ενοριακός Ναός προς τιμήν του Αγίου, στο χωριό Λουκά Μαντινείας. Την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023, παραμονή της πανηγύρεως του Αγίου, το εσπέρας τελέστηκε πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε σε αυτό το...
13 Νοεμβρίου, 2023 - 9:49
Τελευταία ενημέρωση: 13/11/2023 - 9:22

Εσπερινός μνήμης Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου στο Λουκά Μαντινείας

Διαδώστε:
Εσπερινός μνήμης Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου στο Λουκά Μαντινείας

Τη μνήμη του εν Αγίοις πατρός ημών Ιωάννου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως του Χρυσοστόμου, τιμά ο Ιερός Ενοριακός Ναός προς τιμήν του Αγίου, στο χωριό Λουκά Μαντινείας.

Την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023, παραμονή της πανηγύρεως του Αγίου, το εσπέρας τελέστηκε πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε σε αυτό το όμορφο χωριό.

Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του αναφέρθηκε στο πρόσωπο και το έργο του εορτάζοντος μεγάλου αυτού Πατρός και Διδασκάλου της Εκκλησίας μας. Ευχαρίστησε τον Κυρίαρχο Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρο για την πατρική του αγάπη, τα φιλόξενα αισθήματα και παραχώρηση της χοροστασίας και ευχήθηκε στους παρισταμένους πλούσια την ευλογία του Θεού διά πρεσβειών του τιμωμένου Αγίου.

Ακολούθησε λιτάνευση της εικόνας του Αγίου, με την συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Τριπόλεως στο χωριό και αναπεύθηκαν δεήσεις υπέρ υγείας των συμμετεχόντων, των Αποδήμων και υπέρ των κεκοιμημένων.

Προσήλθαν να τιμήσουν τη μνήμη του Αγίου, Κληρικοί από την Τρίπολη και τα χωριά της, την Πάτρα, την Αργολίδα και πλήθους λαού μαζί με τους τα πρώτα φέροντας.

Χ.Α. Μπίτας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων