04/02/2024 04/02/2024 Με λαμπρότητα εόρτασε την μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Τρύφωνος και φέτος η ομώνυμη ενορία στην Τρίπολη. Την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024, παραμονή της εορτής τελέσθηκε μέγας πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου, Τοποτηρητή της Ιεράς Μητρόπολης Μαντινείας και Κυνουρίας. Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωναν Ιερείς της Τριπόλεως και της περιφερείας παρουσία πλήθους κόσμου,...
04 Φεβρουαρίου, 2024 - 11:54
Τελευταία ενημέρωση: 04/02/2024 - 11:44

Εσπερινός μνήμης Αγίου Τρύφωνος στην Τρίπολη

Διαδώστε:
Εσπερινός μνήμης Αγίου Τρύφωνος στην Τρίπολη

Με λαμπρότητα εόρτασε την μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Τρύφωνος και φέτος η ομώνυμη ενορία στην Τρίπολη. Την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024, παραμονή της εορτής τελέσθηκε μέγας πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου, Τοποτηρητή της Ιεράς Μητρόπολης Μαντινείας και Κυνουρίας.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωναν Ιερείς της Τριπόλεως και της περιφερείας παρουσία πλήθους κόσμου, αρχόντων και εορταζόντων την μεγάλη αυτή εορτή. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιουστίνος Τσαγκούρης.

Ο Σεβασμιώτατος επαίνεσε τον ιεροκήρυκα για τη διακονία του κυρύγματος και μίλησε για την θυσιαστική αγάπη του τιμωμένου Αγίου στο Χριστό λέγοντας χαρακτηριστικά: “Ο Χριστός ζητά την θυσία μας για να μας κάνει αιώνιους” και “ότι πρέπει να είμαστε οπλισμένοι με πίστη Χριστού για να αντιμετωπίσουμε τις δύσκολες μέρες που έρχονται”.

Ακόμη συνεχάρη τον ιερέα, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, τους ενορίτες και όσους συνέβαλαν ώστε να οικοδομηθεί ο πάγκαλος Ναός του Αγίου Τρύφωνος με πρωτεργάτη τον Μακαριστό Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κυρό Αλέξανδρο, ο οποίος λίγους μήνες πριν την κοίμηση του, τέλεσε τα ιερά Εγκάινια του Ναού, επισφραγίζοντας το έργο της ανοικοδομήσεως.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου, τελέσθηκε ο Όρθρος και πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον εορτάζοντα και πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό.

 

      

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων