29/08/2020 29/08/2020 Το Σάββατο 29 Αυγούστου 2020, παραμονή της μνήμης του αγίου Αλεξάνδρου, Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, ο οποίος άγει τα ονομαστήριά του και έχει προστάτη του τον άγιο Αλέξανδρο, συμμετείχε στην Ακολουθία του Εσπερινού, στον μοναδικό για τη Μητρόπολη Ιερό Ναό προς τιμήν του Αγίου, στο χωριό Κάτω Ασέα του...
29 Αυγούστου, 2020 - 22:42

Εσπερινός ονομαστηρίων Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας

Διαδώστε:
Εσπερινός ονομαστηρίων Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας

Το Σάββατο 29 Αυγούστου 2020, παραμονή της μνήμης του αγίου Αλεξάνδρου, Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, ο οποίος άγει τα ονομαστήριά του και έχει προστάτη του τον άγιο Αλέξανδρο, συμμετείχε στην Ακολουθία του Εσπερινού, στον μοναδικό για τη Μητρόπολη Ιερό Ναό προς τιμήν του Αγίου, στο χωριό Κάτω Ασέα του τέως Δήμου Βαλτετσίου.

Στην Ακολουθία του Εσπερινού, που τελέστηκε τηρουμένων των μέτρων κατά του κορωνοϊού, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος και συμμετείχαν επίσης οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Πατρών κ. Χρυσόστομος και Αργολίδος κ. Νεκτάριος, καθώς και οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Κερνίτσης κ. Χρύσανθος και Τεγέας κ. Θεόκλητος,  Ιερείς, άρχοντες του τόπου, κάτοικοι της περιοχής και των πέριξ χωριών και αρκετοί εκ Τριπόλεως, οι οποίοι τίμησαν με την παρουσία τους τη μνήμη του Αγίου Αλεξάνδρου και ευχήθηκαν τα δέοντα στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη.

Ανήμερα, αύριο Κυριακή 30 Αυγούστου 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος θα τελέσει τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στη γενέτειρά του, το χωριό Πάπαρι Μαντινείας, όπου και θα τελέσει την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Διακόνου π. Λαζάρου Γούνη.

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων