27/12/2020 27/12/2020 Tην Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρος πλαισιούμενος από Κληρικούς, τέλεσε την αρχαιοπρεπή Θεία Λειτουργία του αγίου ενδόξου αποστόλου Ιακώβου του Αδελφοθέου. Ο άγιος Ιάκωβος ο Αδελφόθεος διετέλεσε πρώτος Επίσκοπος της αγίας πόλεως Ιερουσαλήμ. Ήταν εκείνος που συνέθεσε τον πρώτο τύπο Θείας...
27 Δεκεμβρίου, 2020 - 13:44
Τελευταία ενημέρωση: 27/12/2020 - 17:40

H Αρχαιοπρεπής Θ. Λειτουργία του Αγ. Ιακώβου στην Τρίπολη

Διαδώστε:
H Αρχαιοπρεπής Θ. Λειτουργία του Αγ. Ιακώβου στην Τρίπολη

Tην Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρος πλαισιούμενος από Κληρικούς, τέλεσε την αρχαιοπρεπή Θεία Λειτουργία του αγίου ενδόξου αποστόλου Ιακώβου του Αδελφοθέου.

Ο άγιος Ιάκωβος ο Αδελφόθεος διετέλεσε πρώτος Επίσκοπος της αγίας πόλεως Ιερουσαλήμ. Ήταν εκείνος που συνέθεσε τον πρώτο τύπο Θείας Λειτουργίας κατά τον πρώτο αιώνα, η οποία και φέρει το όνομά του.

Η Θεία Λειτουργία του αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου, αποτελεί την βάση των άλλων τύπων των Θείων Λειτουργιών που ακολούθως συνετέθησαν από τον άγιο Βασίλειο και τον άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο και άλλους συγγραφείς.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων