24/08/2021 24/08/2021 Με λαμπρότητα τελέσθηκε ο Εσπερινός της Αποδόσεως της Μεταστάσεως της Κυρίας Θεοτόκου, την Κυριακή 22 Αυγούστου 2021, στο όρος Τσεμπερού και στον πανέμορφο Ναό της, στο χωριό Πάπαρι Μαντινείας. Στην Ακολουθία του Εσπερινού προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, πλαισιούμενος υπό αρκετών Ιερέων. Πλήθος κόσμου συμμετείχε στην κατανυκτική Ακολουθία του Εσπερινού, ενώ...
24 Αυγούστου, 2021 - 22:55
Τελευταία ενημέρωση: 24/08/2021 - 22:31

Η απόδοση της Κοίμησης της Θεοτόκου στο όρος Τσεμπερού Μαντινείας

Διαδώστε:
Η απόδοση της Κοίμησης της Θεοτόκου στο όρος Τσεμπερού Μαντινείας

Με λαμπρότητα τελέσθηκε ο Εσπερινός της Αποδόσεως της Μεταστάσεως της Κυρίας Θεοτόκου, την Κυριακή 22 Αυγούστου 2021, στο όρος Τσεμπερού και στον πανέμορφο Ναό της, στο χωριό Πάπαρι Μαντινείας.

Στην Ακολουθία του Εσπερινού προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, πλαισιούμενος υπό αρκετών Ιερέων.

Πλήθος κόσμου συμμετείχε στην κατανυκτική Ακολουθία του Εσπερινού, ενώ συγκινητική ήταν η Ακολουθία των Εγκωμίων και η περιφορά του ιερού Επιταφίου της Παναγίας μας μέχρι τον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Αλέξανδρος μίλησε για την εορτή της Παναγίας μας και έκανε αναφορά στα παλιά χρόνια και στα βιώματά του κατά την ημέρα του πανηγυριού της Τσεμπερούς, καθώς και στα έργα που πραγματοποιήθηκαν στον χώρο του παλιού Μοναστηριού τα τελευταία χρόνια.

Κλείνοντας, ευχήθηκε στους παρευρισκομένους υγεία και δύναμη στις δύσκολες μέρες, που διανύουμε, και η Παναγία μας να είναι βοηθός και αρωγός.

Αμέσως μετά προσφέρθηκαν γλυκίσματα, ποτά και αναψυκτικά σε όλους. Ανήμερα της Εορτής τελέσθηκε ο Όρθρος και πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων