27/09/2020 27/09/2020 Με λαμπρότητα, λιτά και τηρουμένων των μέτρων κατά του κορωνοιού εόρτασε η Αρκαδία και η πρωτεύουσά της, η Τρίπολη, την 199η επέτειο από την απελευθέρωσή της. Το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020 στο Λιμποβίσι, το χωριό που έθρεψε την απροσκύνητη και αδούλωτη γενιά των σταυραετών Κολοκοτρωναίων, με εξέχουσα μορφή τον θρυλικό «Γέρο του Μοριά», τον Θεόδωρο...
27 Σεπτεμβρίου, 2020 - 21:04
Τελευταία ενημέρωση: 27/09/2020 - 23:00

Η απροσκύνητη γενιά: Στο χωριό των Κολοκοτρωναίων

Διαδώστε:
Η απροσκύνητη γενιά: Στο χωριό των Κολοκοτρωναίων

Με λαμπρότητα, λιτά και τηρουμένων των μέτρων κατά του κορωνοιού εόρτασε η Αρκαδία και η πρωτεύουσά της, η Τρίπολη, την 199η επέτειο από την απελευθέρωσή της.

Το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020 στο Λιμποβίσι, το χωριό που έθρεψε την απροσκύνητη και αδούλωτη γενιά των σταυραετών Κολοκοτρωναίων, με εξέχουσα μορφή τον θρυλικό «Γέρο του Μοριά», τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, τελέσθηκε Δοξολογία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλεξάνδρου και ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

Στη συνέχεια, έγινε ομιλία από τον δικηγόρο – συγγραφέα Σπύρο Γ. Δημητρακόπουλο, από την Αλωνίσταινα, με θέμα: «Θεοδώρου Κολοκοτρώνη Μνημόσυνον: Ο απόηχος του θανάτου του στην Αρκαδία. Οι τελευταίες πνευματικές και πολιτικές υποθήκες του προς τους Έλληνες πριν το τέλος».

Οι εκδηλώσεις έκλεισαν με Κολοκοτρωνέικα τραγούδια από τον Δημήτριο Καραχάλιο και ενός λεπτού σιγή.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020, το πρωΐ στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως, τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και κατόπιν Δοξολογία επ’ ευκαιρία της Αλώσεως της Τριπολιτσάς, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλεξάνδρου.

Μετά την τέλεση της Δοξολογίας εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από την Φιλόλογο κ. Αγγελική Κωστάκη.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

 

 

Ακολούθησε επιμνημόσυνος δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των Αρχιερέων και Προκρίτων, καθώς και στον Ανδριάντα του Θεοδώρου Κολοκοτρώνη, τηρήθηκε σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των ενδόξων νεκρών και η τελετή έκλεισε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. Η καθιερωμένη παρέλαση λόγω της καταστάσεως, δεν πραγματοποιήθηκε.

 

 

 

 

Κλήρος και Λαός, παρουσία του εκπροσώπου της Κυβερνήσεως, Υφυπουργού Εξωτερικών Κων/νου Βλάση, του τ. Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου, πολιτικών και πολιτειακών Αρχόντων, εκπροσώπων της Αστυνομίας, του Στρατού και φορέων του Νόμου Αρκαδίας και της Περιφερείας, τίμησαν τους Ηρωικούς προγόνους μας, που με αυτοθυσία και αυταπάρνηση έδωσαν τη ζωή τους για τη λευτεριά της Τριπολιτσάς και κατ’ επέκταση ολόκληρου του Έθνους.

ΧΑΜπίτας

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων