17/09/2023 17/09/2023 Με λαμπρότητα τιμήθηκε η μνήμη της αγίας Σοφίας και των τριών θυγατέρων αυτής, Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης στο Ιερό Εξωκλήσι τους, στη Φτέρη Μαντινείας, λίγα χιλιόμετρα έξω από την Τρίπολη, το οποίο έχουν υπό την επιμέλειά τους οι υπάλληλοι του Δήμου Τριπόλεως. Πλήθος προσκυνητών από την Τρίπολη και την ευρύτερη περιφέρεια της Μαντινείας συμμετείχαν το...
17 Σεπτεμβρίου, 2023 - 9:41
Τελευταία ενημέρωση: 17/09/2023 - 9:48

Η εορτή της Αγίας Σοφίας στην Φτέρη Μαντινείας

Διαδώστε:
Η εορτή της Αγίας Σοφίας στην Φτέρη Μαντινείας

Με λαμπρότητα τιμήθηκε η μνήμη της αγίας Σοφίας και των τριών θυγατέρων αυτής, Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης στο Ιερό Εξωκλήσι τους, στη Φτέρη Μαντινείας, λίγα χιλιόμετρα έξω από την Τρίπολη, το οποίο έχουν υπό την επιμέλειά τους οι υπάλληλοι του Δήμου Τριπόλεως.

Πλήθος προσκυνητών από την Τρίπολη και την ευρύτερη περιφέρεια της Μαντινείας συμμετείχαν το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023 στον Πανηγυρικό Εσπερινό.

Παρόντες και συνεορταστές μεταξύ των πιστών ο Δήμαρχος Τριπόλεως Κ. Τζιούμης, Αντιδήμαρχοι, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Υποψήφιοι των επικειμένων εκλογών, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι στον Δήμο Τριπόλεως.

Ο Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Κωνσταντίνου στον λόγο του αναφέρθηκε στην μαρτυρία και το μαρτύριο των τεσσάρων αγίων Γυναικών και τα παραλλήλισε με την σημερινή πραγματικότητα. Τέλος, μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου, τον οποίο εκπροσώπησε.

 

 

                               

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων