05/06/2023 05/06/2023 Με μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε στην Τρίπολη η Πεντηκοστή. Το πρωί της Κυριακής της Πεντηκοστής, 4 Ιουνίου 2023, τελέσθηκε ο Όρθρος και Θεία Λειτουργία, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε, κατά το τυπικό της Ορθοδόξου Εκκλησίας, η Ακολουθία του Εσπερινού και διαβάσθηκαν από τους Ιερείς οι προκαθορισμένες ευχές της...
05 Ιουνίου, 2023 - 17:15
Τελευταία ενημέρωση: 05/06/2023 - 17:04

Η εορτή της Πεντηκοστής στην Τρίπολη

Διαδώστε:
Η εορτή της Πεντηκοστής στην Τρίπολη

Με μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε στην Τρίπολη η Πεντηκοστή.

Το πρωί της Κυριακής της Πεντηκοστής, 4 Ιουνίου 2023, τελέσθηκε ο Όρθρος και Θεία Λειτουργία, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε, κατά το τυπικό της Ορθοδόξου Εκκλησίας, η Ακολουθία του Εσπερινού και διαβάσθηκαν από τους Ιερείς οι προκαθορισμένες ευχές της Γονυκλισίας.

Συμπροσευχόμενος στο ιερό Βήμα παρέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, ο οποίος κατά την Απόλυσιν αναφέρθηκε στο μεγάλο γεγονός της Πεντηκοστής η οποία αποτελεί την Γενέθλιο ημέρα της Εκκλησίας μας. Ευχήθηκε δε το Πανάγιον Πνεύμα να μας στηρίζει και να μας οδηγεί εις πάσαν την Αλήθειαν.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων