07/12/2023 07/12/2023 Ο Άγιος Νικόλαος, τιμάται σε Ανατολή και Δύση, στη θάλασσα και στη στεριά, παντού και πάντα, είναι Προστάτης των Ναυτικών αλλά και των πτωχών, των χηρών, των ορφανών και των πονεμένων. Γι’αυτό ο Άγιος είναι τόσο αγαπητός και λαοφιλής. Στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας ο Άγιος τιμάται όλως ιδιαιτέρως με αφιερωμένες στον Άγιο τεσσάρων...
07 Δεκεμβρίου, 2023 - 20:59
Τελευταία ενημέρωση: 07/12/2023 - 21:40

Η εορτή του Αγίου Νικολάου στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγίου Νικολάου στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας

Ο Άγιος Νικόλαος, τιμάται σε Ανατολή και Δύση, στη θάλασσα και στη στεριά, παντού και πάντα, είναι Προστάτης των Ναυτικών αλλά και των πτωχών, των χηρών, των ορφανών και των πονεμένων. Γι’αυτό ο Άγιος είναι τόσο αγαπητός και λαοφιλής. Στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας ο Άγιος τιμάται όλως ιδιαιτέρως με αφιερωμένες στον Άγιο τεσσάρων ιερών Μονών: Βαρσών και Καλτεζών στην Μαντινεία, Καρυάς και Σίντζας στην Κυνουρία. Επίσης πολλοί ενοριακοί Ναοί στα χωριά και εκατοντάδες παρεκκλήσια και εξωκκλήσια τιμώνται επ΄ονόματι του Αγίου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος χοροστάτησε στον Εσπερινό της εορτής, στον πανηγυρίζοντα ενοριακό Ναό του χωριού του.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τεγέας κ. Θεοκλήτος χοροστάτησε στον Εσπερινό που τελέστηκε στο Παρεκκλήσιο της ενορίας του Αγίου Δημητρίου στη Τρίπολη, δίπλα από το Αρχαιολογικό Μουσείο.

Ανήμερα χοροστάτησε στον Όρθρο και ιερούργησε στον ενοριακό ναό του Αγίου στο Άστρος Κυνουρίας.

Πανηγύρισαν επίσης εκτός των προαναφερομένων Μονών και Ναών τη μνήμη του Αγίου Ναοί, Παρεκκλήσια και εξωκκλήσια των Ενοριών, Αγίας Βαρβάρας Τριπόλεως, Μερκοβουνίου, Σκοπής, Μηλιάς, Νεστάνης, Κάψια, Καρδαρά, Βλαχέρνης, Δαβιάς, Λυκοχίων, Αλέας, Ριζών, Αν. Ασέας, Μανθυρέας, Καστρίου, Αετοχωρίου, Μαρίου κ.α.

Περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων