06/03/2023 06/03/2023 Επίκεντρο του εορτασμού της Κυριακής της Ορθοδοξίας ο Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Τριπόλεως, όπου την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία της εορτής τέλεσε ο Επίσκοπος Τεγέας κ. Θεόκλητος, Βοηθός Επίσκοπος της Μητροπόλεως, με τη συμμετοχή Ιερέων της πόλεως. Συμπροσευχόμενος παρέστη ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κύνουρίας κ. Αλέξανδρος. Στο τέλος της Λειτουργίας έγινε η τελετή της Λιτανεύσεως...
06 Μαρτίου, 2023 - 17:45
Τελευταία ενημέρωση: 06/03/2023 - 17:47

Η Κυριακή της Ορθοδοξίας στη Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Η Κυριακή της Ορθοδοξίας στη Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας (ΦΩΤΟ)

Επίκεντρο του εορτασμού της Κυριακής της Ορθοδοξίας ο Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Τριπόλεως, όπου την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία της εορτής τέλεσε ο Επίσκοπος Τεγέας κ. Θεόκλητος, Βοηθός Επίσκοπος της Μητροπόλεως, με τη συμμετοχή Ιερέων της πόλεως.

Συμπροσευχόμενος παρέστη ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κύνουρίας κ. Αλέξανδρος.

Στο τέλος της Λειτουργίας έγινε η τελετή της Λιτανεύσεως των αγίων Εικόνων και ανεγνώσθησαν τα σχετικά Αποσπάσματα του Συνοδικού της Ορθόδοξίας της Ζ΄ Οικουμενικής Συνόδου.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών «των της Ορθοδοξίας προμάχων», αλλά και των θυμάτων του πρόσφατου τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως εψάλη η Ακολουθία του Κατανυκτικού Εσπερινού, κατά την οποία χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τεγέας κ. Θεόκλητος και παρέστη συμπροσευχόμενος ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Αλέξανδρος.

Στον ως άνω Εσπερινό ομίλησε περί του Μυστηρίου της Εξομολογήσεως ο Ιεροκήρυξ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Θεολόγος Αλεξανδράκης, με αφορμή τη λήξη ειδικού επιμορφωτικού Προγράμματος για Κληρικούς και συνεργάτες της Εκκλησίας, με τίτλο «Συμβουλευτική σε Σύγχρονα Ζητήματα (Επιμόρφωση στην Εξομολογητική)», που διοργανώθηκε με τη συνεργασία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και της Μητροπόλεως.

Στο τέλος της Ακολουθίας το Θείο Λόγο κήρυξη ο Μητροπολίτης κ. Αλέξανδρος και στη συνεχεία επέδωσε τις πιστοποιήσεις σε 21 Κληρικούς και έναν λαϊκό συνεργάτη της Μητροπόλεως, οι οποίοι ολοκλήρωσαν επιτυχώς το παραπάνω επιμορφωτικό Πρόγραμμα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων