06/01/2023 06/01/2023 Η Δεσποτική εορτή της Βαπτίσεως του Χριστού εορτάστηκε με κάθε μεγαλοπρέπεια στους Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρος προέστη στην Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού στον Ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού και Αγίων Νεομαρτύρων Δημητρίου και Παύλου Τριπόλεως. Κατόπιν ακολούθησε η κατάδυσις του Τίμιου Σταυρού στο Πάρκο των...
06 Ιανουαρίου, 2023 - 21:30
Τελευταία ενημέρωση: 06/01/2023 - 21:09

Ι.Μ Μαντινείας: Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η βάπτιση του Χριστού (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Ι.Μ Μαντινείας: Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η βάπτιση του Χριστού (ΦΩΤΟ)

Η Δεσποτική εορτή της Βαπτίσεως του Χριστού εορτάστηκε με κάθε μεγαλοπρέπεια στους Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρος προέστη στην Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού στον Ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού και Αγίων Νεομαρτύρων Δημητρίου και Παύλου Τριπόλεως.

Κατόπιν ακολούθησε η κατάδυσις του Τίμιου Σταυρού στο Πάρκο των Φιλοδένδρων, παρουσία των αρχών της πόλεως και του ευσεβούς Λαού.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τεγέας κ. Θεόκλητος, Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως προέστη της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Άστρους, του Μεγάλου Αγιασμού και της καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού στην παραλία του Άστρους.

Με λαμπρότητα τα Θεοφάνεια και στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Βασιλείου


Με λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Βασιλείου στην Τρίπολη.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε με κάθε εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού.

Κείμενο: Χ.Α.Μπίτας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων