08/05/2022 08/05/2022 Στη γενέτειρα του αγίου Νείλου του Μυροβλύτου, την κωμόπολη του Αγίου Πέτρου Κυνουρίας, εορτάσθηκε χθες, Σάββατο 7 Μαΐου 2022, η μνήμη του μεγάλου αυτού ασκητού της Εκκλησίας μας. Στον Όρθρο της πανηγύρεως χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος. Στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, συλλειτουργούντων του Μητροπολίτου Πατρών...
08 Μαΐου, 2022 - 10:19
Τελευταία ενημέρωση: 08/05/2022 - 10:41

Η μνήμη του Αγίου Νείλου στον τόπο καταγωγής του

Διαδώστε:
Η μνήμη του Αγίου Νείλου στον τόπο καταγωγής του

Στη γενέτειρα του αγίου Νείλου του Μυροβλύτου, την κωμόπολη του Αγίου Πέτρου Κυνουρίας, εορτάσθηκε χθες, Σάββατο 7 Μαΐου 2022, η μνήμη του μεγάλου αυτού ασκητού της Εκκλησίας μας.

Στον Όρθρο της πανηγύρεως χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος. Στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, συλλειτουργούντων του Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου και του Επισκόπου Τεγέας κ. Θεοκλήτου.

Ακολούθησε ιερά Λιτάνευση της θαυματουργού Εικόνος και του αγίου Λειψάνου του Οσίου πατρός ημών Νείλου του Μυροβλύτου, εντός του χωριού, ακριβώς στα βήματα που περπάτησε ταπεινά τα πρώτα του χρόνια ο Άγιος στον τόπο που γεννήθηκε.

Κατά τη διάρκεια της Λιτανείας Κλήρος και Λαός έγιναν μάρτυρες για μία ακόμη χρονιά του μεγάλου θαύματος της ρεύσεως αγίου μύρου από την εικόνα του Οσίου, γεγονός που συμβαίνει τις περισσότερες φορές στη Λιτανεία της μνήμης του Οσίου.

Η τιμή της μνήμης του Αγίου έκλεισε με την παρουσίαση βιβλίου για τον Όσιο Νείλο του συγγραφέως Νικολάου Ι. Κουφού, το οποίο παρουσίασαν εκλεκτοί ομιλητές.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων