02/01/2023 02/01/2023 Η Τρίπολη εορτάζει κάθε χρόνο τη μνήμη του Αγίου Βασιλείου του Μεγάλου, Αρχιεπισκόπου Καισαρείας της Καππαδοκίας του Ουρανοφάντορος στον καλλιμάρμαρμο Μητροπολιτικό Ναό της. Το ιερό αυτό παλλάδιο του Γένους μας και το μεγάλης αξίας για την εποχή του καλλιτεχνικό οικοδόμημα, που και σήμερα ακόμα εντυπωσιάζει με την μεγαλοπρέπειά του, είναι αντίδωρο και ευχαριστία των Τριπολιτών...
02 Ιανουαρίου, 2023 - 9:58
Τελευταία ενημέρωση: 02/01/2023 - 9:59

Η Τρίπολη τίμησε τον Μέγα Βασίλειο στον πανηγυρίζοντα καλλιμάρμαρο Μητροπολιτικό ναό

Διαδώστε:
Η Τρίπολη τίμησε τον Μέγα Βασίλειο στον πανηγυρίζοντα καλλιμάρμαρο Μητροπολιτικό ναό

Η Τρίπολη εορτάζει κάθε χρόνο τη μνήμη του Αγίου Βασιλείου του Μεγάλου, Αρχιεπισκόπου Καισαρείας της Καππαδοκίας του Ουρανοφάντορος στον καλλιμάρμαρμο Μητροπολιτικό Ναό της.

Το ιερό αυτό παλλάδιο του Γένους μας και το μεγάλης αξίας για την εποχή του καλλιτεχνικό οικοδόμημα, που και σήμερα ακόμα εντυπωσιάζει με την μεγαλοπρέπειά του, είναι αντίδωρο και ευχαριστία των Τριπολιτών και των ξενιτεμένων παιδιών της Αρκαδίας στον Θεό για την Ελευθερία του Γένους.

Χθες, Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2023, πρώτη ημέρα του νέου έτους, τελέσθηκε ο Όρθρος της εορτής και η Θεία Λειτουργία υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τεγέας κ. Θεοκλήτου, Πρωτοσυγκέλου της Ιεράς Μητροπόλεως.

Κατόπιν τελέσθηκε η επίσημος Δοξολογία για την είσοδο στο νέο έτος χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου, παρουσία του πιστού Λαού και των Αρχών του τόπου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων