07/02/2021 07/02/2021 Στις 3 Φεβρουαρίου 1843 έφυγε από τον κόσμο ο μακαριστός Στρατηλάτης και Απελευθερωτής του Έθνους μας Θεόδωρος Κολοκοτρώνης. Η Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας και ο Δήμος Τριπόλεως, αποδίδοντας την οφειλόμενη τιμή στους Ήρωες της Πατρίδος μας τέλεσαν σήμερα, Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2021, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως το κατ’ έτος ιερό Μνημόσυνο...
07 Φεβρουαρίου, 2021 - 14:24

Η Τρίπολη τίμησε τον στρατηλάτη του Έθνους Θεοδ. Κολοκοτρώνη

Διαδώστε:
Η Τρίπολη τίμησε τον στρατηλάτη του Έθνους Θεοδ. Κολοκοτρώνη

Στις 3 Φεβρουαρίου 1843 έφυγε από τον κόσμο ο μακαριστός Στρατηλάτης και Απελευθερωτής του Έθνους μας Θεόδωρος Κολοκοτρώνης.

Η Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας και ο Δήμος Τριπόλεως, αποδίδοντας την οφειλόμενη τιμή στους Ήρωες της Πατρίδος μας τέλεσαν σήμερα, Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2021, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως το κατ’ έτος ιερό Μνημόσυνο υπέρ μακαρίας μνήμης και αιωνίου αναπαύσεως αυτού, επ’ ευκαιρία της συμπληρώσεως 178 ετών από την εκδημία του Πολεμάρχου.

Φέτος το Μνημόσυνο συμπεριλαμβάνεται στις εκδηλώσεις για τα διακόσια χρόνια από της Εθνικής Παλιγγενεσίας.

Στον Όρθρο και στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, συλλειτουργούντων του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τεγέας κ. Θεοκλήτου και άλλων κληρικών.

Με γλαφυρότητα και αναλυτικότατα για τον Αρχιστράτηγο, την βιοτή του και τα της θανής του ομίλησε ο Καθηγητής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Αθανάσιος Χρήστου.

Λόγω της πανδημίας δεν τιμήθηκε πανδήμως το γεγονός, αλλά στα μέτρα της Κυβερνήσεως και με τη συμμετοχή του προβλεπομένου αριθμού πιστών και εκπροσώπων της Πολιτείας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων