15/09/2023 15/09/2023 Με την πρέπουσα ιερότητα τελέσθηκε η Εορτή της Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας. Τόσο την παραμονή, ιδιαίτερα στις Ιερές Μονές που όλες πανηγυρίζουν και τιμούν την εορτή, αλλά και ανήμερα οι πιστοί πλημμύρισαν τους Ιερούς Ναούς και τις Ιερές Μονές για να λάβουν την ευλογία του Τιμίου και...
15 Σεπτεμβρίου, 2023 - 21:31
Τελευταία ενημέρωση: 15/09/2023 - 21:28

Η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού στην Τρίπολη

Διαδώστε:
Η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού στην Τρίπολη

Με την πρέπουσα ιερότητα τελέσθηκε η Εορτή της Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας.

Τόσο την παραμονή, ιδιαίτερα στις Ιερές Μονές που όλες πανηγυρίζουν και τιμούν την εορτή, αλλά και ανήμερα οι πιστοί πλημμύρισαν τους Ιερούς Ναούς και τις Ιερές Μονές για να λάβουν την ευλογία του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου της Τριπόλεως.

Το απόγευμα στις 6:30 στον Μητροπολιτικό Ναό τελέσθηκαν οι Χαιρετισμοί του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τεγέας κ. Θεοκλήτου, παρουσία του Σεβασμιωτάτου και Εφημερίων της πόλεως.

Ο Θεοφιλέστατος μίλησε για τον Τίμιο Σταυρό, το Ζωηφόρο και Πανάγιο Ξύλο, επάνω στο οποίο υπεγράφη με το Τίμιο Αίμα του Κυρίου η Σωτηρία του κόσμου.

 

                      

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων