25/05/2022 25/05/2022 Οι λατρευτικές εκδηλώσεις επί τη μνήμη των πολιούχων Τριπόλεως αγίων Νεομαρτύρων Δημητρίου και Παύλου κορυφώθηκαν με την τέλεση ιεράς Αγρυπνίας στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως. Το απόγευμα της Τρίτης, 24 Μαϊου μεταφέρθηκαν από τον Ιερό Ναό του Προφήτου Ηλιού – Αγίων Νεομαρτύρων τα ιερά Λείψανα των Αγίων στον Μητροπολιτικό Ναό, όπου ετέθησαν προς...
25 Μαΐου, 2022 - 9:44
Τελευταία ενημέρωση: 25/05/2022 - 9:40

Κορυφώθηκαν οι εορτασμοί για τους Πολιούχους της Τρίπολης

Διαδώστε:
Κορυφώθηκαν οι εορτασμοί για τους Πολιούχους της Τρίπολης

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις επί τη μνήμη των πολιούχων Τριπόλεως αγίων Νεομαρτύρων Δημητρίου και Παύλου κορυφώθηκαν με την τέλεση ιεράς Αγρυπνίας στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως.

Το απόγευμα της Τρίτης, 24 Μαϊου μεταφέρθηκαν από τον Ιερό Ναό του Προφήτου Ηλιού – Αγίων Νεομαρτύρων τα ιερά Λείψανα των Αγίων στον Μητροπολιτικό Ναό, όπου ετέθησαν προς προσκύνησιν και αγιασμό των πιστών και ιδιαίτερα των νέων, των μαθητών και φοιτητών, που την περίοδο αυτή δίνουν τον δικό τους αγώνα στις εξετάσεις όλων των βαθμίδων της εκπαιδεύσεως.

Την ιερά Αγρυπνία τέλεσαν, με ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου, ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Βαρσών και οι πατέρες αυτής.

Ο Ηγούμενος μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου για επιτυχία των παιδιών στις εξετάσεις τους και τόνισε πως με την βοήθεια του Θεού πρώτα, των Αγίων μας έπειτα και με τον προσωπικό αγώνα καθενός, θα έρθουν και οι επιτυχίες.

Συγκινητική ήταν η προσέλευση των πιστών, των εκπαιδευτικών, των εκπροσώπων της Ενώσεως Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών Δήμου Τριπόλεως, των γονέων των μαθητών, αλλά, κυρίως, της μαθητιώσσας και σπουδάζουσας νεολαίας.

Φωτογραφίες: Χ.Α. Μπίτας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων