18/10/2022 18/10/2022 Τον μήνα Οκτώβριο εκάστου έτους, και συγκεκριμένα την Κυριακή του Σπορέως, στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας ξεκινά η νέα περίοδος του πνευματικού έργου. Γράφει ο Χρήστος Άρης Μπίτας Την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως τελέσθηκε Αρχιερατικός Εσπερινός και κατόπιν η Ακολουθία του Αγιασμού, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαντινείας...
18 Οκτωβρίου, 2022 - 21:00
Τελευταία ενημέρωση: 18/10/2022 - 21:07

Ξεκίνησε η νέα περίοδος πνευματικών δράσεων στην Ι.Μ. Μαντινείας και Κυνουρίας (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Ξεκίνησε η νέα περίοδος πνευματικών δράσεων στην Ι.Μ. Μαντινείας και Κυνουρίας (ΦΩΤΟ)

Τον μήνα Οκτώβριο εκάστου έτους, και συγκεκριμένα την Κυριακή του Σπορέως, στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας ξεκινά η νέα περίοδος του πνευματικού έργου.

Γράφει ο Χρήστος Άρης Μπίτας

Την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως τελέσθηκε Αρχιερατικός Εσπερινός και κατόπιν η Ακολουθία του Αγιασμού, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου, πλαισιουμένου από τον Βοηθό Επίσκοπο και Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως Θεοφιλεστάτο Επίσκοπο Τεγέας κ. Θεόκλητο και κληρικούς.

Ο Σεβασμιώτατος, κηρύσσοντας την έναρξη του πνευματικού έργου και επιζητώντας την ευλογία και τον φωτισμό από τον Πανάγαθο Θεό, αναφέρθηκε στην Παραβολή του Σπορέως και στην παράδοση κατά παλαιό έθος, που έχει η τοπική Εκκλησία, στα κατά Κυριακήν εσπερινά Κηρύγματα, και γενικά, στις πνευματικές δράσεις με τα Κατηχητικά Σχολεία όλων των βαθμίδων, τις ενοριακές Ομάδες Μελέτης της Αγίας Γραφής, τη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής, τις Παιδικές Χορωδίες και τα Σεμινάρια Ορθοδόξου Σπουδής, καθώς και στην ανάγκη αυτά να συνεχισθούν, γιατί υπάρχει πνευματική πενία και χρειάζεται νέα σπορά του λόγου του Θεού.

Ιδιαίτερη πρόσκληση απηύθυνε στα νέα παιδιά και κάλεσε τους γονείς να τα παρακινήσουν ώστε να λάβουν γερές, πατροπαράδοτες και σωστές βάσεις από την Εκκλησία, μέσω των Κατηχητικών Σχολείων, σήμερα, που όλα αλλοιώνονται και αποιεροποιούνται.

Κλείνοντας, ευχήθηκε καλή δύναμη και φώτιση στους Ιεροκήρυκες, στους Κατηχητές και Κατηχήτριες και σε όλους τους διδασκάλους των διαφόρων προγραμμάτων και ο λόγος του Θεού να αποδώσει πνευματικούς καρπούς.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων