13/03/2022 13/03/2022 Την Κυριακή της Ορθοδοξίας, πρώτη Κυριακή της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, η Εκκλησία μας εορτάζει την Αναστήλωση των αγίων Εικόνων, γεγονός που πραγματοποιήθηκε με τη λήξη της Εικονομαχίας το έτος 843 μ.Χ. Στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας ο επίσημος εορτασμός της Αναστηλώσεως των αγίων Εικόνων έγινε στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Τριπόλεως, σήμερα...
13 Μαρτίου, 2022 - 22:00
Τελευταία ενημέρωση: 13/03/2022 - 21:07

Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Τρίπολη

Διαδώστε:
Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Τρίπολη

Την Κυριακή της Ορθοδοξίας, πρώτη Κυριακή της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, η Εκκλησία μας εορτάζει την Αναστήλωση των αγίων Εικόνων, γεγονός που πραγματοποιήθηκε με τη λήξη της Εικονομαχίας το έτος 843 μ.Χ.

Στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας ο επίσημος εορτασμός της Αναστηλώσεως των αγίων Εικόνων έγινε στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Τριπόλεως, σήμερα Κυριακή της Ορθοδοξίας, 13 Μαρτίου 2022.

Στην Θεία Λειτρουργία προεξείχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος συλλειτουργούντων του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τεγέας κ. Θεοκλήτου και Κληρικών της Μητροπόλεως.

Μετά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, έγινε η Λιτάνευση των ιερών Εικόνων περίξ του Ναού, με τη συμμετοχή του ιερού Κλήρου, των τοπικών αρχών και του ευσεβούς Λαού της πόλεως, όπου και αναγνώσθηκαν τα σχετικά αποσπάσματα από το Συνοδικόν της αγίας και Οικουμενικής Ζ΄ Συνόδου.

Ακολούθησε πάνδημο ιερό Μνημόσυνο των της Ορθοδοξίας προμάχων, ευσεβών Βασιλέων, Ορθοδόξων Πατριαρχών, Αρχιερέων, Ιερέων, Ιερομονάχων, Ιεροδιακόνων και Μοναχών, καθώς και πάντων των μακαρία τη λήξει Ορθοδόξων Χριστιανών.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων