27/03/2022 27/03/2022 Σήμερα, Κυριακή 27 Μαρτίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, προέστη της Ευχαριστιακής Συνάξεως στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως. Την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, στο κέντρο των ιερών Ναών μας προβάλλεται ο Τίμιος και Ζωοποιός Σταυρός του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Η σημερινή Κυριακή βρίσκεται στη μέση της Αγίας και Μεγάλης...
27 Μαρτίου, 2022 - 19:19
Τελευταία ενημέρωση: 27/03/2022 - 19:25

Κυριακή Σταυροπροσκυνήσεως στην Τρίπολη

Διαδώστε:
Κυριακή Σταυροπροσκυνήσεως στην Τρίπολη

Σήμερα, Κυριακή 27 Μαρτίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, προέστη της Ευχαριστιακής Συνάξεως στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως.

Την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, στο κέντρο των ιερών Ναών μας προβάλλεται ο Τίμιος και Ζωοποιός Σταυρός του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.

Η σημερινή Κυριακή βρίσκεται στη μέση της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, στη μέση του πνευματικού αυτού αγώνα.

Το εκκλησιαστικό τυπικό ορίζει σήμερα ότι μετά από τη Δοξολογία, στο τέλος της Ακολουθίας του Όρθρου, ο Σταυρός να μεταφέρεται υπό του Ιερέως με πομπή, στο κέντρο του Ναού, όπου εκεί τελείται η τελετή της Σταυροπροσκυνήσεως.

Οι εκκλησιαζόμενοι ασπάζονται τον τίμιο Σταυρό και λαμβάνουν από τα χέρια του Ιερέως ευλογία από άνθη και δεντρολίβανο.

Ο Τίμιος Σταυρός παραμένει στο κέντρο του ιερού Ναού όλη την υπόλοιπη εβδομάδα, όπου στο τέλος κάθε Ακολουθίας γίνεται προσκύνησή του για να παίρνουν δύναμη οι πιστοί στον πνευματικό τους αγώνα.

ΧΑΜπίτας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων