02/07/2021 02/07/2021 Τη συγκομιδή της πατάτας στα κτήματα της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Σίντζας, στην Πλάκα Λεωνιδίου, πραγματοποίησε σήμερα, Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021, όπως κάθε χρόνο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, με κληρικούς και λαϊκούς εθελοντές. Τα κτήματα της Εκκλησίας καλλιεργούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και παράγουν οικολογικά προϊόντα, όπως βερίκοκα, ελιές,...
02 Ιουλίου, 2021 - 15:13
Τελευταία ενημέρωση: 02/07/2021 - 16:13

Η ευλογία της εργασίας και η χαρά της παγκοινιάς

Διαδώστε:
Η ευλογία της εργασίας και η χαρά της παγκοινιάς

Τη συγκομιδή της πατάτας στα κτήματα της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Σίντζας, στην Πλάκα Λεωνιδίου, πραγματοποίησε σήμερα, Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021, όπως κάθε χρόνο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, με κληρικούς και λαϊκούς εθελοντές.

Τα κτήματα της Εκκλησίας καλλιεργούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και παράγουν οικολογικά προϊόντα, όπως βερίκοκα, ελιές, πατάτες, ντομάτες, μελιτζάνες, πεπόνια, τα οποία διατίθενται για τις ανάγκες των Ιδρυμάτων της Μητροπόλεως, αλλά και στο «Καλάθι του Πτωχού Αδελφού», το φιλανθρωπικό Πρόγραμμα της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ο Μητροπολίτης, ως απλός εργάτης, οδηγεί το τρακτέρ, συμμετέχει στις εργασίες της σποράς, του ποτίσματος και της συγκομιδής όχι για εντύπωση, αλλά για να εμπνεύσει δίνοντας πρώτος το παράδειγμα. Η επιστροφή στην εγκαταλελειμένη γη και στην ύπαιθρο θα ωφελήσει με την παραγωγή την οικονομία και ο άνεργος θα βρει δουλειά.

Η συγκομιδή ολοκληρώθηκε με γεύμα στον περίβολο της μικρής Εκκλησίας, που υπάρχει στο κτήμα.

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων